Édesburgonyás rakottas – lépésekben

Vasárnap reggel nem tudtam aludni a melegtől, és már hajnalban felkeltem. Mivel a kávé elszürcsölése után is még mindig nagyon korán volt, úgy gondoltam, összeírom, mivel kell feltölteni a hűtőt és kamrát, és be is ültem a kocsiba elmenni vásárolni. Annyira üresek voltak az utak és a közért is, hogy attól kezdve úgy éreztem, a legjobb döntés volt hajnalban kelni. Ezentúl rendszeresítem a vasárnap reggeli vásárlást.

180603-8-2.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 6 db Gyermelyi tojás
  • 3 közepes édesburgonya
  • 1 rúd kolbász
  • 150 g sajt (laktózmentes)
  • 400 g tejföl (laktózmentes)
  • 2 ek kókuszolaj/ étolaj

Elkészítés:

A tojást megfőzzük és szeleteljük. Az édesburgonyát megtisztítjuk, szeleteljük, és előfőzzük. A kolbászt karikákra vágjuk. A sajtot lereszeljük.

180603-2.jpg

180603_2_2.jpg

180603-3-2.jpg

180603-4-2.jpg

180603-5-2.jpg

180603-6-2.jpg

Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, majd beleteszünk egy réteg édesburgonyát, amit sózunk, teszünk rá egy réteg tejfölt, majd a tojást, aztán a kolbászt és a sajtot. A rétegezést ezután elölről kezdjük addig, amíg az alapanyagok elfogynak. A tetejére hagyjunk sajtot, hogy az szépen rápiruljon.

180603-7-2.jpg

Előmelegített sütőben készre sütjük.

180603-8-2_1.jpg

Jó étvágyat!

Készítsünk együtt, lépésekben tojáskrémes tésztasalátát roppanós zöldségekkel is.

- KockacZukor -