Savanyú tojásleves kolbász chipsszel

Nyár van, és mehetnékem van. Nő létemre száguldanék, de nem mindig a paripa hátsó ülésén. Valaki árulja el nekem, hogyan fogok megtanulni motorozni motor nélkül? De miért vennék motort, ha nem tudok motorozni? Elszürcsölök egy levest, hátha segít megtalálni a megoldást. :-)

1806602-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 4 db Gyermelyi tojás
  • 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 2 ek étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes babérlevél
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 1 csipet őrölt köménymag
  • pár szelet kolbász
  • petrezselyem
  • 2 ek ecet
  • bors

Elkészítés:

Egy lábosban az olajat felmelegítjük, és rászórjuk a köménymagot, amit egy picit megpirítunk. Hozzáadjuk a lisztet, rántást készítünk, majd hozzákeverjük az összenyomott, aprított fokhagymát és őrölt pirospaprikát. Felöntjük másfél liter vízzel, adunk hozzá borsot, sót, a babérleveleket, és hagyjuk főni a levet. A tojásokat egy tálba felütjük, és összekeverjük kicsit, majd lassan, folyamatos kevergetés mellett a levesbe öntjük. Ecetet keverünk hozzá, majd sózzuk, ha még kell. Egy serpenyőben közben a kolbászokat megpirítjuk, kivesszük a kisült zsírjából, és - miután kicsit keményedett, megtörjük, majd - ezzel és a petrezselyemmel tálalásnál megszórjuk a levest.

Jó étvágyat!

Ne feledkezzünk meg erről az isteni petrezselyem pesztós tészta receptről sem. 

- KockacZukor -