Hideg áfonyakrémleves

Ha csak a levegőt kapkodod ebben a tikkasztó párás hőségben, számodra is üdítő és valóságos életmentő ebéd lehet egy finom áfonyakrémleves. Az egyébként arany áron mért áfonya már elérhetőbbé vált, ha szerencséd van, nagyobb akcióknál betárazhatsz belőle, hogy a fagyasztóban várja, mikor éhezel meg rá. :) Csodás a színe, üde az íze, új életre kelsz a hűvösségétől, én semmi mást nem tudok elképzelni most, ami ennél jobban esne. :)

blueberry-soup-3c.jpg

Hozzávalók:

  • 70 dkg áfonya
  • víz
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 4 dkg liszt
  • 1 db szegfűszeg
  • 1 csipet cukor vagy kevés édesítő

Elkészítés: a megmosott áfonyát vízben (amennyi épp ellepi) tedd fel főni, majd pár perc forrás után zárd le, és törd át. A héjat én eltávolítom szitán átszűréssel, így lesz igazán krémes és sima, lágy a leves. A gyümiléhez adj 7 dl vizet, a fűszereket, és főzd 10 percig, kevés édesítővel erősíthetsz az édességén. Néhány perc forralás után keverd bele a tejszínt, a lisztet és a tejfölt. Zárd el, keverd csomómentesre, és hagyd hűlni. Amikor már szobahőmérsékletű, beteheted a hűtőbe, hogy frissítőre hűljön.

Forrás: https://www.lemontreedwelling.com