Csípős csicseriborsós pulyka bryndzával

Szedd magad időszak van: szedd magad eper, szedd magad levendula...  Legszívesebben mindenhova mennék, "szedegetni". Már június elején gyönyörű meggyet és cseresznyét eszünk, és óriási dinnyéket vihetünk haza. Imádom ezt a kánaánt, de vajon mi marad belőle a nyár végére? :-) Gyorsan főzök egy ízletes, könnyű ebédet, mielőtt felfalok egy tál epret és cserkót.

180602-2_1.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta zöldséges orsó
  • 450 g pulykamell
  • 3 ek kókuszzsír/ étolaj
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 tk füstölt chili
  • 3 ek worchestershire szósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bryndza ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A pulykamellet nagy kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben a fokhagymát megpirítjuk, fehéredésig sütjük a húst, majd hozzáadjuk a csicseriborsót. Pár perces főzés után hozzáadjuk a kimondhatatlan nevű :) szószt, a chilit, és sózzuk. Ezután összeforgatjuk a tésztával, majd a bryndzával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Egy régebbi recept is egy csodálatos ételt rejt. Készíts te is paradicsomos, padlizsános pennét ricotta golyócskákkal.

- KockacZukor -