Mástészta

Tészták a sütőből

Nagyon szeretem a serpenyőben gyorsan összedobható, mégis ízes és szaftos dolgokat. Ugyanakkor, ha van egy kis plusz időnk, amit a főzésre tudunk fordítani, akkor a sütőben, akár csak rövid ideig, összesütött dolgoknak nagyon jó íze tud lenni.

szarvacskás.jpeg


Tovább
Címkék: receptek Receptajánló

Kalóriabomba

Bármennyire is próbálja felülírni a tésztás társadalom a meggyőződést, hogy a tészta hizlal, amikor egyes étteremláncok pont egy tésztaételből csinálnak kalóriabombát. Persze ilyen alapon a salátáról is ki lehet jelenteni, hogy hizlal, ugyanis nagyon nem mindegy, hogy mi kerül rá öntetként vagy szószként. Így van ez a tésztával is.

kalóriabomba.jpg


Tovább
Címkék: egészség Kultúrmetélt

Babos tészta – változatok II.

Az első részben a sűrű, szinte főzelékszerű levesek voltak terítéken. Ma egy saláta és egy tortellini receptjét osztom meg. Egyikben sem igazán jellemző, legalábbis Magyarországon, a bab, mint összetevő.

babos saláta.jpg


Tovább
Címkék: saláta recept tortellini Receptajánló

4 méter hosszú, 1 milliméter széles

A kézzel kihúzott, napon szárított tésztát már 2000 éve készítik Tajvanon. Manapság azonban itt is egyre inkább a gépek veszik át az emberek helyét. Mindössze 50 tésztakészítő manufaktúra maradt a szigeten.

4m_1.jpg


Tovább
Címkék: Tajvan kultúrtészta Kultúrmetélt

Babos tészta – változatok I.

Bár most nincs különösebben hideg, de még jöhet a tél. Olyankor pedig nem rossz, ha olyan tápláló étel is van a tarsolyunkban, ami belülről is tud melegíteni. Ilyen alapanyag például a bab. Az olaszoknál külön kategória a babbal készülő, húsmentes tészta: „pasta e fagioli", tradicionális étel. Általában fehér vagy tarkababból készül, valamilyen rövid, például csőtésztával, szinte főzelék sűrűségű levesben.

babos_tésztás leves.jpg


Tovább
Címkék: olasz recept bab Receptajánló

Szendvicsötletek pitában

Magyarországon is egyre népszerűbbek a pita kenyerek, amiket elsőként leginkább a gyroszosok, falafelesek hoztak be. Manapság azonban egyre több helyen lehet kapni nagyáruházakban is, és különböző töltelékekkel remek, a megszokottól eltérő szendvicsek készítésére adnak lehetőséget.

zöldséges pita.jpg


Tovább
Címkék: szendvics pita Receptajánló

Sajtos tészta másképp – sörrel

A sajtos makaróni a világ egyik legegyszerűbb mégis igen ízletes és nagyon egyszerű étele, bár ezt is lehet különbözőképpen cifrázni, volt is már rá példa itt a blogon. Ez a tészta szintén sajtos, de nem makaróni és nem csak egyszerűen sajtos, ettől lesz különleges.

sajtostészta1.jpg


Tovább
Címkék: sör recept sajt Receptajánló

Papó nem éppen diétás tésztája

Remek dolog, ha az ember csodás szülőkkel, egyben nagyszülőkkel van megáldva. Az pedig egy külön bónusz, ha a fent említett nagyszülő kísérletező konyhaművész is egyben. Csak a dolog margóján említem az almás és túrós pitét, ami fenséges, mert most a főtéma egy nagyon ízletes sonkás tészta lesz.

4_3.jpg


Tovább
Címkék: recept Receptajánló
Tésztaszótár