Finom reklámok

Van jó néhány kedvenc reklámom, amelyekkel most nem szeretném terhelni a nagyérdeműt, de a mai reggelre virradóan elmondhatom, hogy egy újabbal bővült a repertoár. Tészta témában ugyanis remek sajtóhirdetés sorozatra bukkantam, amely a Frescarini márka reklámügynökségének remeke. Bevált reklámtrend, hogy a tésztareklámok vizuális ötletében használják a különböző tésztafajták adta formai sajátosságokat a reklámszakemberek. Szeretnek kirajzolni dolgokat tésztából, megépíteni valamit; Gustavo Victorino és szövegírópárja azonban ehhez képest úgy érzem, előrébb lépett picit, a "tészta mindennel működik" üzenetű kampányban. Itt is használják a tészta formáját az ötlethez, de egészen újszerű módon, egy kreatív sajtóhirdetésben, ahol az A/4-es oldalt be is vagdalták hosszú metélt formájúra, így nagyobbat üt az ötlet újságlapozgatás közben...

2_900.jpg

3_900.jpg

1_900.jpg

Forrás: http://gustavovictorino.com/Pasta-Goes-With-Anything

Tovább
Címkék: reklám tészta gyermelyi más tészta trendabc pasta goes with anything

Túrófelfújt

Én sajnos már nem is csodálkozom ezen a furcsa időjáráson, évek óta ebben élünk. Egyszer tavasz van, szinte szandálos meleggel, majd elkezd esni a hó, és áprilisban fűtünk. Aztán három napig megállás nélkül az eső esik, és mintha tavasz nem is lett volna, 42 fokos nyár következik. Azt hiszem az embereknek kicsit gyorsabban kéne ébredniük, és áttérni a környezet- és természetkímélő életmódra a kis háztartásoktól kezdve a nagy, ipari gyártókig. Ez így nem tartható fenn. Nézz körül te is, hogy a háztartásodban mit tehetsz a környezetedért. :-)

turofelfujt_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Tovább
Címkék: édesség túró citrom baracklekvár Receptajánló KockacZukor búzafinomliszt

Főzőiskola: lángos készítése

Nyakunkon a május, hétfőn mindenki majálisra igyekszik szerte az országban. És mint minden majálison, idén is kapható lesz, mi szem szájnak ingere. Felmérések szerint a megfáradt, kiéhezett "dodzsemezők", körhintázók és céllövöldében plüssmackóra pályázók legnagyobb százaléka még mindig a lángost választja egy jó sör mellé, annak is sajtos-tejfölös-fokhagymás verzióját. Hmmm... És ha már a május elsejével hivatalosan is elindul a lángos szezon, tanuljuk meg otthon is elkészíteni, hogy bármikor a konyhánkban köszönthessük kiváló ízét. Ha eddig nem mertél nekiállni? Most garantáltan megpróbálhatod, mert Főzősulinkkal lépésről lépésre haladva csakis jelesre vizsgázhatsz. :)

5698.jpg

langos.jpg

langos0.jpg

langos1.jpg

Tovább
Címkék: lángos tojás liszt főzőiskola Spájz Gyermelyi más tészta

Zöldséges tócsni gombaszósszal

Mintha minden ember egy szempillantás alatt szeretne formás lenni a nyárra; az edzőtermek és szoláriumok dugig vannak. Ehhez találunk étkezésbeli segítséget is bőven, hisz az internet tele van cukormentes, zsírszegény, szénhidrát csökkentett receptekkel. Pedig sokszor a mértékletesség is elegendő lenne megoldásként. Jöhet cukor és liszt is, ha a bevitt mennyiség egészséges, és határos. Így egyáltalán nem kell lemondani a finom és ízletes ételekről sem. :D

zoldseges_tocsni_gombaszosszal_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Tovább
Címkék: gomba zöldséges tócsni gombaszósz Receptajánló KockacZukor

Csak 3 hozzávaló: fahéjas csavarintott

Szülinapi bulik jönnek-mennek a családban. Hol nálunk gyűlik össze a nép, hol valamelyik rokonnál. Egyre másra dobják fel a lányok/asszonyok a kérdést: "mit vigyek, süssek valamit?" Hát süss! Mi bajunk lehet??? De hogy mit, na most jön egy gyerekbarát javaslat válaszként. Illetve kettő, bár az egyikre csak utalnék egy mondatban, miután tavaly már megírtuk és megsütöttük ezt az isteni, és faék egyszerű kakaós csigát. Gyereknek mit, ha nem ezt? Esetleg ezt a másikat, ami ugyan már nem kakaós, hanem fahéjas, de a cukros fahéj szerintem minden családban nyerő, ahol hódít/hódított a tejbegríz. No, eme három hozzávalós édesség aztán tényleg nem tart sokáig (az elkészítése és az elfogyasztása sem), így lelkiismeretfurdalás nélkül kérhetjük meg a rokont vagy rokon-nét, hogy süsse meg nekünk, de mi magunk is pikk-pakk összeüthetjük, és vihetünk egy adaggal, segítve a leterhelt, bulifelelős háziasszonyt...

cinnamon-crescent-twists-9-700x876.jpg

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál cukros fahéj (kristálycukor ez esetben jobb, mert kevésbé olvad)
  • Leveles tészta
  • 3 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vágjunk egyforma méretű téglalapokat a leveles tésztából, 16 darabot. A felét kenjük meg vékonyan olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a porcukros fahéjjal. Illesszünk minden darabra egy-egy fedél-tésztát a maradék 8 lapból, majd csíkozzuk fel, és a képen látható módon tekerjük meg kissé. Verjünk el egy tojást, és kenjük meg a rudakat. Sütőpapírozott tepsin süssük ropogósra. Eszméletlen jó! És tudtátok, hogy a fahéj jótékony hatással van a memóriára, és a tanulási készség javul tőle? Csak mondom... talán épp ez kell, hogy a gyerek bizije még jobb legyen, mint félévkor. ;)

cinnamon-crescent-twists-3.jpg

cinnamon-crescent-twists-4.jpg

cinnamon-crescent-twists-5.jpg

cinnamon-crescent-twists-6.jpg

Forrás: https://lilluna.com/

Tovább
Címkék: tojás Spájz Gyermelyi más tészta csak három hozzávaló fahéjas stangli

Top séfek top 10-es listája a sikerhez

A sikerhez vezető út 10 pillére Gordon Ramsay és mentora, Marco Pierre White szerint.

gordon_ramsay.jpg

Tovább
Címkék: pszichológia Gordon Ramsay Marco Pierre White Kultúrmetélt

Sütisütés Dolce&Gabbana-módra

Az olasz divatcég, a Dolce & Gabbana a szintén olasz SMEG háztartási készülékgyártóhoz csatlakozva megalkotta ez a szemet gyönyörködtető gépcsaládot, amelynek dizájnjában tradicionális szicíliai motívumok köszönnek vissza.

dolce-gabbana-smeg-kitchen-appliance-line-11-58f5c4ee24b43_700.jpg

A sorozat neve „Szicília, a szerelmem”, és nemrég került bemutatásra a 2017-es milánói design héten. A Gabbana által dekorált kisgépek között van kenyérpirító, facsarógép, kávéfőző, vízforraló, mixer is, és valamennyi csodás élénk vörös, sárga, zöld és kék színekben pompázik. A teljes kollekció októbertől lesz elérhető. Akinek elege volt az unalmas fekete és inox konyhagépekből, most beújíthat (persze horror összegekért) egy kis szicíliait. Valamennyi gép tökéletesen illik például a boldogság konyhájába. :)

dolce-gabbana-smeg-kitchen-appliance-line-6-58f5c53b1da19_700.jpg

dolce-gabbana-smeg-kitchen-appliance-line-15-58f5c4f822a60_700.jpg

dolce-gabbana-smeg-kitchen-appliance-line-18.jpg

dolce-gabbana-smeg-kitchen-appliance-line-17.jpg

dolce-gabbana-smeg-kitchen-appliance-line-9-58f5c4e9dbff2_700.jpg

Forrás: boredpanda

 

Tovább
Címkék: konyha dolce gabbana smeg más tészta trendabc boldogság konyhája

Rakott tejfölös, sajtos csirke a sütőből

Egy szombati napon kisgyermekes vendégeim voltak ebédre, és úgy gondoltam, azon kívül, hogy őket „jól lakatom”, magamnak is elteszek majd az ételből egy adagot. Nos. Ez utóbbira már nem jutott, mert olyan finom lett ez a rakott csirke, hogy a tálat is kinyaltuk. :D Sajnos a nap délutánját nem tudtuk a szabadban tölteni, mert eleredt az eső, de ha már bent ragadtunk, játszottunk helyette Activityt, és megnéztük A kis herceg című mesefilmet, felidézve ezzel Exupéry élet tanításait. :) 

rakott_tejfolos_sajtos_csirke_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Tovább
Címkék: hagyma sajt tejföl csirkemell orsó Receptajánló KockacZukor búzafinomliszt Vita Pasta

Csak 3 hozzávaló: trükkös virslis csavart

Virsli. Otthon hullámokban tör ránk, hogy épp szeretjük-e vagy sem. Néha megkívánjuk vacsorára csak úgy mustárral, néha jól esik a gyereknek házi hot-dogként, máskor viszont hónapokig fel sem merül, hogy együk. Szombaton gyereknapi szülibuli lesz, gondoltam, újra bevetjük a jó öreg virslit, de ezúttal valami új formában: ilyen helyes kis, fapálcikára húzott hullámokként. 

hot-dog-twists-.jpg

Nem kell hozzá más, mint három dolog:

  • virsli vagy füstli igény szerint
  • csomagolt leveles tészta
  • tojás

A virslit félbevágjuk, majd beleszúrjuk hurkapálcikába. Átlósan körbevágjuk. Kissé széthúzkodjuk. A réseket körben kitöltjük a leveles tésztából sodort tésztafonallal. Tojással lekenjük, és mehet a sütőbe 15-20 percre 190 fokon. Ketchuppal, majonézzel is tálalható. Boldog szülinapi snack lesz, imádni fogják a srácok. :)

3-ingredient-crescent-dog-twists.jpg

 

Tovább
Címkék: tojás snack Spájz Gyermelyi más tészta csak három hozzávaló

Márványos brownie – lépésekben

Végre eljutottam a kerület edzőtermébe. Nem egy elit terem, de amire szükségem van, az van náluk. A hófehér bőrömet is el kellett kezdenem felkészíteni a nyárra, így egy kis karamell szín miatt a szoláriumot is elkezdtem látogatni. Ahogy emlékszem az előző évekre, mindig rövid volt a tavasz, és nagyon hamar jött a nyár, illetve a nyarak az utóbbi években vagy óriási hőséget vagy szélsőséges esőket hoztak. Nemsokára már készíthetjük a nyár gyümölcseivel a süteményeinket is, de addig is egy csokis, mascarponés receptet osztok meg veletek.

8-600.jpgFotók: KockacZukor

Tovább
Címkék: édesség mascarpone kakaó brownie étcsoki fázisfotó Receptajánló KockacZukor búzafinomliszt márványos lépésekben

Citromos margaréták

A tavaszi szünet utolsó napjához érkeztünk. A gyerek kicsit szomorkás volt ma reggel, mert tudta, holnap már nincs sokáig szundi, ma még házi feladat is van, és folytatódik a suli. Azonnal tudtam, mit kell tennem, valami finomsággal hátha felvidíthatom. Némi kutakodás után akadt kezembe ennek a gyönyörűségnek a receptje, melyet együtt készítettünk el. Az egész művelet izgalmas volt, de amikor kivettük az elkészült remekműveket a sütőből, valósággal kivirult a lánykám kis arca is. A délutánt már jókedvűen tölthettük el a kertben játszva, olvasgatva, ezeket a szépséges virágocskákat falatozva...

lemon-flower-tart-5.png

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • Porcukor

A citromkrémhez:

  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 citrom leve

Először készítsük el a tésztavirágok alapját. A leveles tésztából sütikiszúróval szaggassunk virágformákat, majd nyomkodjuk muffinsütőbe valamennyit, hogy a szirmok szépen a sütőforma oldalán túllógjanak. Toljuk 180 fokos sütőbe 5-6 percre, hogy szép világosra süljenek. Várjuk meg, míg teljesen kihűl, mielőtt kivesszük a formából. Utána jöhet a citromkrém. Ehhez verjük fel a tojásokat a cukorral, majd tegyük vízgőz fölé, ott még 10 percig verjük. Keverés közben fokozatosan belekeverjük a citrom levét. Levesszük a tűzről, és kicsit lehűtjük, majd habverővel hozzádolgozzuk a vajat is. Még folyós az állaga, töltsük habzsákba, és nyomjuk tele vele a virágok közepét. A kész virágokat díszítsük kevés porcukorral. Csodaszép, kellemes, jókedv előcsalogató sütemény. :)

lemon-flower-tart.png

lemon-flower-tart-2.png

lemon-flower-tart-3.png

lemon-flower-tart-4.png

lemon-flower-tart-6.png

Forrás: http://www.kidandkinblog.com

Tovább
Címkék: tojás Spájz gyermelyi más tészta tavaszi virágsüti

Tör-zúz, repked, 5000 tojásból süt omlettet…

Sok helyen egyedi módon köszöntik a húsvétot.

botides4.JPG

Tovább
Címkék: tavasz húsvét kultúra ünnep tojás tradíció Kultúrmetélt

Húsvéti lencsekrémleves füstölt pulykával

A húsvét megterített asztalára a legjellemzőbb a hidegtál, azon a legfrissebb szezonális zöldségekkel és főtt sonkával, főtt tojással, salátákkal, kelt tésztával és süteményekkel. Az ünnepi leves általában a marhahús leves, persze ahány ház, annyi szokás. Én nagyon szeretem a kicsit savanykás lencsekrémlevest, füstölt hússal. Isteni finom, ami mellett azért még marad hely a pocakban a ropogós hideg ételek csipegetéséhez, a süteményekhez is. :-)

husveti_lencsekremleves_fustolt_pulykaval_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Tovább
Címkék: húsvét lencse kagylótészta ünnepi füstölt hús Receptajánló KockacZukor lencskrémleves

A tojáspucolás művészete

Annyiféle ötletet próbáltunk már, sőt talán mi is ajánlottunk trükköket korábban a főtt tojás pucolását megkönnyítendő. Valahogy egyiket sem éreztük azonban egyértelmű sikernek, mindig csak a véletlenek különös játékának tűnt, ha épp egyszerűen sikerült a tojást megszabadítani a héjától. Tán már olyan is volt, hogy pont akkor jártunk sikerrel, amikor egyetlen praktikát sem alkalmaztunk a felsoroltak közül. Ha együtt éreztek velünk, és még mindig várjátok a megváltást e témában, próbáljátok ki a lenti módszert, és lécci, írjátok meg, bevált-e! A főpróba lehet idén Húsvétkor is!

492c4c73e89894003e7182f1e8a6e196.jpg

A metódus pedig a következő a leírás szerint:

  1. Helyezd lábasba a tojásokat, és engedd fel annyi hideg vízzel, hogy a tojásokat ellepje, és kb 5 centiméternyi vízréteg maradjon is felette. A túl sok víz sem jó, felesleges száz liter vízben úszkáltatni a tojglikat, és nem is célravezető.
  2. Bármennyire is sokan esküsznek rá, NE SÓZD a vizet, mert a héj természetes mikrorepedéseit elzárja, és hátráltatja a héj alatti membrán leválását a tojásról.
  3. Adj 1 evőkanál ecetet 6 tojásonként a vízhez.
  4. Főzd a tojást, barna héjú esetén 9 percig, fehér héjú esetén 7 percig, majd zárd el a tüzet.
  5. Öntsd le a tojásokról a forró vizet, és engedd őket hideg vizes fürdőbe néhány percre.

Állítják, hogy na most, de TÉNYLEG MOST ez a legjobb módszer a könnyű tojáspucolásra, teszteljétek velünk!

easy-to-peel-hard-boiled-eggs--768x512.jpg

easy-to-peel-hard-boiled-eggs-open-768x367.jpg

Forrás: http://www.soberjulie.com és thepioneerwoman.com

Tovább
Címkék: húsvét tojás Spájz gyermelyi más tészta tojáspucolás

Húsvéti tésztasaláta baconos csirkével

Mindig azt hittem, hogy az, hogy valaki komolyabban megbetegszik, mindenkivel megtörténhet, de velem soha. Nyilván ez naiv gondolat, mégis távol állt tőlem mindenféle baj, egészen másfél héttel ezelőttig. Amikor is egyik reggel csak tehetetlen jajgatások közepette tudtam felállni. A derekam és gerincem úgy döntött, nem áll szolgálatomba. Egy hét vény nélküli gyógyszer és tapasz használat után el kellett mennem orvoshoz, mert elkezdtem félni, hogy komolyabb a baj, mint egy megerőltetés. Jól tettem, hogy elmentem, mert bár műtétet nem igényel, az életemet a jövőben kis változtatásokkal, más típusú sportokkal kell élnem tovább. Először is pihenek egy nagyot húsvét alatt, és kimegyek a természetbe nagyokat sétálni. :-)  

husveti_tesztasalata_baconos_csirkevel_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Tovább
Címkék: húsvét tojás kelbimbó uborka tejföl majonéz csirkemell penne kapor bacon kukorica cukorborsó Receptajánló KockacZukor vita pasta

Főzőiskola: a sonkafőzés

Menjünk kicsit vissza az alapokhoz. Új sorozatunkban egyszerű de szakszerű videókban mutatjuk be a szakácsművészet elemi fortélyait, mert Ti kértétek. :) Igaz, hogy 2017-et írunk, és mint minden, a főzés is felgyorsult. Szeretünk lehetőleg minél kevesebb időt eltölteni a konyhában valami zsipsz-zsupsz (és persze finom) étel elkészítésével, de mégis vágyunk a hagyományos ízekre és fogásokra. Főzőiskolánk 1 perces kisfilmjeiben pillanatok alatt, lépésről lépésre áttekintheted a legfontosabb tudnivalókat.

masteszta_fozoiskola.jpg

Az elsőben mindjárt a sonkafőzés rejtelmeibe kukkanthatsz bele, mert mindenki szeretne ízes, szaftos, omlós sonkát az Húsvéti asztalra varázsolni. Kövesd figyelemmel a videót, akár a főzéssel párhuzamosan, és haladj kockáról kockára az utasítások szerint, és garantált lesz a siker. :)

sonka.jpg

sonkaka.jpg

Tovább
Címkék: sonka főzőiskola sonkafőzés Spájz gyermelyi más tészta
Tésztaszótár