Beköszöntő

A tésztában az a szép, hogy egyszerű, mégis a végtelenségig sokféle. Ahány ember, annyi tészta. Az is szép benne, hogy praktikus, a kamra leghasznosabb szereplője, nem kell hozzá más, csak víz és só, és kész a melegétel. Ugyanakkor a végtelenségig cizellálható, szinte minden konyhai eljárást be lehet mutatni rajta, és szinte minden fűszerrel és alapanyaggal képes kommunikálni. Szép, hogy praktikumánál és olcsóságánál fogva a szegények és a fiatalok alapeledele, miközben erősen jelen van a csúcsgasztronómiában is.

A tésztát szinte mindenki szereti, de mindenki másért és másképp. A tészta elkészítésének módszereit személyes és közösségi hagyományok tucatjai szervezik, és könnyen lehet, hogy az ember elborzadna, ha megtudná, hogyan főzik, mivel keverik a szomszédban. Sebaj, az olaszok meg attól borzadnának, ahogy te nyúlsz a tésztához.

Mindenestre övezi a tésztát valamiféle információhiányos szűkszavúság. Nem beszélünk róla eleget, mert túl egyszerű, természetesnek vesszük, hogy mindenki tud tésztát főzni, nem beszélünk róla, mert a tészta nem alkalmas a státusz érzékeltetésére úgy, ahogy a ritka finomságokról vagy jó borról való beszéd alkalmas. Pedig érdemes beszélni róla, mert ezer apróság derül ki a tésztáról, az elkészítéséről, a használatáról, a fűszerezéséről, és pl. az is kiderülhet, hogy a legtöbben nem is igen tudjuk jól elkészíteni. Illetve ha el is tudjuk jól készíteni, több információ birtokában minimális erőbefektetéssel sokkal jobban is el tudnánk készíteni.

A Más Tészta célja, hogy körbekalauzolja az érdeklődőt a tészták világában, megismertesse a különféle kultúrákkal, technikákkal, tészta-személyiségekkel, valamint hogy kedvet csináljon a tészta innovatív felhasználáshoz, és hasznos információkat közvetítsen a minőségi tésztahasználathoz. Hogy fórumot teremtsen a legjobb gyakorlatok közössé tételéhez, és a tapasztalatok megosztásához.

Célunk, hogy a minőségi tésztahasználatot beépítsük az életünkbe, megtanuljuk, hogyan tudunk elegánsan tésztázni, hogyan tudjuk a tésztán keresztül megismerni a világot, a világ ízeit, és hogyan tudunk a lehető legegyszerűbb és legkevesebb alapanyagból szépen és finoman enni.

A Más Tészta a tészta világának kis tárháza lesz, alapanyagok szerint kereshető jó receptekkel, és sok válasszal az olvasó mindenféle kérdésére, illetve olvasmányos, látványos magazincikkekkel az olvasgatni vágyók szórakoztatására. Úgy érezzük, hogy a téma gyakorlatilag kimeríthetetlen, de mi azért kísérletet teszünk rá. Jó szórakozást!

Címkék: minden mas