Túrós Csusza

Miközben Tonycaviar felfedezi magának a világraszóló tésztakonyha rejtelmeit, a Más Tészta elindít egy másik sorozatot is, melyben Vomberg Frigyes tésztás receptjeit adja közre. Ebben a műfajban is igyekszünk az alapokkal kezdeni, csak éppen az abrosz másik csücskéből indulunk. Van-e egyszerűbb magyaros tészta a túrós csuszánál?

Szalonnás túrós fodros nagykocka

Hozzávalók:15 dkg szalonna, 40-50 dkg túró, 4 dl tejföl, 1 cs fodros nagykocka, só


A tésztát sós forró vízben megfőzzük, majd kicsit lemossuk, szűrjük. Apró kockára vágjuk a szalonnát és kiolvasztjuk, majd a tepertőről leszűrjük a zsírt. A tésztát összekeverjük a leszűrt zsírral, sóval, összemorzsolt túróval, és a tejföl felével. Adagonként, vagy egyben hőálló tálba tesszük és előmelegített 200 c-os  sütőbe tesszük 5-10 percre. Sütőből kivéve megszórjuk a tepertővel, meglocsoljuk a maradék tejföllel és tálaljuk.


Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 40 perc
Mennyiség: 4-5 ad