Almás zelleres tésztasaláta bundázott pulykacsíkokkal


Tonycaviar felhívott, és azt mondta, elment az eszem, hogy a nyár közepén vaskos, magyaros kajákat próbálok letolni az olvasók torkán. Jól van, akkor tudjátok meg, hogy a magyaros konyha egy csomó könnyű fogást is rejt magában, és a tészta sem feltétlenül vaskos, laktató. Itt van pl. egy könnyed, nyári tésztasaláta, amit egyszer elkészítesz és napokig lehet enni, amitől nem kell kifeküdni, amihez könyű fehérbor illik, gyöngyöző talpas pohár és terasz.


Hozzávalók:
300 g alma, 300 g szárzeller, 300 g színes paprika, 5 dl joghurt, 1 dl olívaolaj, só, darált bors, 3 citrom leve, 40 g méz, ízlés szerint zöldsaláta, 500 g főtt Gyermelyi 4 tojásos orsó
500 g pulykamell, 1 db tojás, 0,5 dl tej, só, 150 g reszelt sajt, 60 g zsemlemorzsa

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. Az almát, és a paprikákat vékony metéltre vágjuk, a zellert szeleteljük vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a citromlevet, mézet, és az olajt. Pár percet pihentetjük, míg elkészítjük a húst.
A letisztított húst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk. Beleforgatjuk a tejjel felvert tojásba, majd a reszelt sajttal elkevert morzsába. Sütőpapírral letakart lapra tesszük és 200 co-os sütőbe pirosra, sütjük.
Tálaláskor a tésztát, és a tejfölt hozzákeverjük a félretett zöldségekhez, ha szükséges fűszerezzük és a tépkedett salátalevelekre tálaljuk. A tetejére tesszük a forró húscsíkokat.

 

Címkék: magyar receptek