Fetasajtos olívás tésztasaláta

Kánikulában jobb, ha nem eszünk húst, mert fárasztó megemészteni. Zöldségek, sajt, olíva, ezekben tessék ilyenkor gondolkodni.


400 g fetasajt, 2 dl olívaolaj, 2 szál rozmaring, 1 cs oregánó, 300 g lilahagyma, 10 szál zöldhagyma, 300 g uborka, 300 g paradicsom, 40 szem fekete, 40 szem zöld olajbogyó, só, daráltbors, 2 citrom leve, ízlés szerint zöldsaláta, 500 g főtt Gyermelyi penne tészta,

A sajtot kis kockára vágjuk és beletesszük a gorombára vágott rozmaringgal, oregánóval elkevert olajba. Kevés borsot darálunk rá, és 1-2 napot pihentetjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az uborkát kettévágjuk magját, kikaparjuk. A paradicsomok héját eltávolítjuk belsejét, kikaparjuk. A lilahagymát kockára vágjuk, és enyhén sózzuk, majd 3 perc után lemossuk.
Összevágjuk az előkészített zöldségeket és a zöldhagymát, majd keverő tálba tesszük a lilahagymával együtt. Ráöntjük a sajtot olajjal együtt. Sózzuk, borsozzuk,, rátesszük a citromlevet, belekeverjük a tésztát. A tányérokon elosztjuk az összetépkedett salátát, rátálaljuk a sajtos tésztasalátát, és elosztjuk az olajbogyókat.