Mindent a spenótos tésztákrólTonycaviar két bejegyzéssel korábban azt állította, hogy nagyon sokféle spenótos tészta létezik, majd volt olyan kedves, hogy leírt egyetlen egyet, a sajátját. Megint az én feladatom, helyrebillenteni az egyensúlyt, ezért most mutatok egy pár változatot.

A spenótra szakosodott blog receptje eléggé hasonlít Tonyéra, csak éppen tesz bele még fekete olívabogyót is. (Tony erre azt mondaná, felesleges, de én nem vagyok ilyen szigorú)

A gasztromókusok hagyományos értékrendje szerint nyilván a friss spenótlevél a spenót legmagasabb szintű megvalósulása. Malackaraj itt rendesen megszenved a fránya levelekkel.

Csincsilla a paradicsom felé tolja el a hangsúlyt, és külön figyelemreméltó a libazsír használata.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokan el sem tudják képzelni a spenótot tejbe áztatott kifli nélkül. Borzongva linkelem Éva receptjét, aki a tészta mellé is elengedhetetlennek tartja a szottyos kiflit.

Jamie szimpatikus és evidens gyerek-kompatibilis és csuda-kedves sajtos spenótos tésztája

És persze én sem tudok mást mondani, mint hogy nagyon sokféle spenótos tészta elképzelhető. A végtelen sokféleségben némi áttekintést ad az itt található 36 spenótos tésztarecept.


És azt is sejtjük, hogy a határ a csillagos ég: ha hajlandóak vagyunk még mindenféle jóval bonyolítani a spenótos tésztánkat, akkor a garnéla például igen szimpatikus vonal.
 

Címkék: minden mas