Spenótos tejszínes tészta csirkecsíkokkal



Még egy utolsó szó a spenótról. Mr. Vomberg friss spenótleveleket használ és csirkével társítja.


Hozzávalók:
1 kg 8 tojásos szélesmetélt, 1.2 kg csontozott csirkemell, 10 szál zöldhagyma, 500 g paraj, 6 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, 100 g vaj, 4 dl tejszín, só, darált bors,

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Ha a paraj zsenge nem kell leforrázni, ha keményebb a levele 2-3 percet lobogó sós vízbe tesszük, majd leszűrjük, és jeges vízben hűtjük, leszárítjuk.
A megtisztított megmosott csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk. Forró olajon lepirítjuk. Amikor pirult rátesszük a gorombára vágott zöldhagymát, zúzott fokhagymát, és összeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk. Amint a hagyma összeesett rátesszük a vajat és a parajt. Jól összerázzuk, elkeverjük. Ráöntjük a tejszínt, és 2-3 dl vizet a tészta főzővízéből. Összeforraljuk, ha szükséges ízesítjük.
A sós forró vízben kifőtt tésztát leszűrjük, de nem mossuk le és összekeverjük a raguval, majd tálaljuk.