Gorgonzolás gnocchi brokkolival



Ez a recept annyira csodás, és Füge annyira szépen írja le a gnocchi elkészítését, hogy lassan most már tényleg leküzdöm a macho beidegződéseimet és egyszer magam is meggyúrom ezt a tésztát.


Spórolósan 15, ráérősen max. egy óra alatt elkészül ez az étel, ami nekem annyira bejön, hogy 18 óra alatt harmadszor eszem belőle annak ellenére, hogy az első adagban egy picit megpirult a fokhagyma és égette a gyomrunkat egésze este. A spórolás itt persze az időfaktorra vonatkozik: aki nem szeretne házilag gnocchit készíteni, vagy nincs rá ideje, az használjon boltit. Van különbség, de szerencsére van ebben az ételben annyi finomság, hogy megbocsájtható legyen a lustaság. Akinek egy kicsit több az ideje vagy a kedve, az csodálatosan édes, lágy, puha kis gombóckákat önt majd nyakon a selymes, kicsit pikáns mártással, roppanós, édeskés brokkolival és vajas, csípősen édes dióval. A tetejére mehet még egy kis parmezán, egy pici finom só. Jöhet is a negyedik adag, azt hiszem.
Folytatás és recept Lila Füge oldalán:
>>>