Vongole télen



Ted Aprajev, gastrokiller nem hagyományos gasztroblogger. Nincsenek kislányai vagy főzős haverjai, vagy legalábbis nem tudunk róla. Nem kell neki családra főzni, és nem lelkesedik az olcsó retro-édességekért, nem célja a mindennapi házikonyha átesztétizálása. Ted inkább művésztípus, azokat a ritka gasztronómiai pillanatokat keresi, melyekben a kultúra, az ízek és az ízlés értelmezhető csodákká nemesítik az alapanyagokat.


Ezek az apró kagylócskák a kedvenceim. Szeretem, ahogy a hálóban, amiben többnyire elém kerülnek sejtelmesen összedörzsölődnek. Hangjuk, mint amikor a szél belekap a villanyoszlopon kicsorbult porcelán babákba. A spagettis változatát szeretem a legjobban, ami lényegében nem más, mint jó fajta olaj, bőségesen fokhagyma, pepperoncino, fehérbor, petrezselyem. Klasszikus felállás. Ha igazán selymes szószt akarok, akkor kerül bele vaj is, és hát többnyire azt akarok…

Folytatás és recept Ted Aprajev blogján >>>