A magyar szakácsnak is tudnia kell tésztát gyúrni



Véget ért a Magyar Gasztronómiai Egyesület szervezésében lezajlott kétéves, sokfordulós Czifray Versenykurzus. Az utolsó fordulót február 27-én tartották a Gundel Károly Vendéglátóipari Szakközépiskolában. Itt két fogást és egy desszertet kellett gyors ütemben felszolgálnia minden versenyzőnek.
A két év alatt a versenyzőknek a következő témákban kellett bemutatniuk, mit tudnak, mit találtak, mi jut eszükbe: Habart tojás, felfújt, kolozsvári káposzta (Czifray szellemében), tokány, palacsinta, halleves, kolbász, tejberizs, derelye, téli zöldségek, Újházi-variációk, “máglyarakás”. Az utolsó fordulóban az Újházi-variációk menüpont megkövetelte egy helyben készülő tészta alkalmazását - igaz, a tészta fogalmát tágan értelmezték: lehetett gyúrt tészta, galuska, puliszka, bármi.
Részletes, fényképes beszámoló az utolsó fordulóról a Dining Guide-on >>>
A Czifray-tányérok a Dining Guide-on >>>
Eredmények, összefoglaló a Bűvös Szakácson >>>

Címkék: minden mas