Paradicsomchutney-s hidegtészta

A tésztasaláta néha elég bágyadt jelenség tud lenni, de abból is van rockandroll. A Más Tészta bemutatja Horváth Ági radikális paradicsomchutnes-s hidegtésztáját.


A tuti nyerő recept a következő: fogj 4-5 nagyobb paradicsomot, héjastól, vágd mixer-kompatibilis méretre és tedd a megfelelő gépbe. Dobj hozzá 2-3 szál újhagymát (télen egy fej lilahagymát), 2-3 gerezd fokhagymát, egy ujjnyi gyömbért (csakis a friss gyömbér játszik, porítva esélytelen), maréknyi zöld koriandert (itt is öngyilkos merénylet lenne a szárított verzió), sót, borsot, egy evőkanál semleges olajat és chilit ízlés szerint (nálam ez habanero, de a gyengébb idegzetűeknek a jalapeno diszkrét bája is elegendő). Aprítsd össze és öntsd rá a hideg tésztára.
A szósz amúgy magában is isteni, én rendszerint steakre vagy bárányra tolom, de csirkével sem szentségtörés a tálalása. És azonnal addiktív.
Jó étvágyat!