Könnyű kagylóebéd Siena főterén



Új blogot mutatunk be – legalábbis nekem új – Sajti Botond Húsosfazékját. A korrekt minőségközpontú szerkesztés mellett a Húsosfazék azzal hívta fel magára a figyelmemet, hogy elutazott Toszkánába és így pastákról is ír – feltűnően szakszerűen, ömlengés- és jópofimentesen. Ráadásul bloggerünk igazi tehetsége abban nyilvánul meg, hogy a táj és a tányér egységét milyen biztosan ragadja meg egy szimpla fotóban.
 


A lejtős tér XIV. századi vörös kövein rengetegen üldögélnek (feküdni azonban nem szabad, egy rendszeresen arra járó, vicces sisakot viselő rendőrnő mindenkire rászól, aki hanyattdől). Körben végig éttermek, kávézók sorakoznak, ezek egyikében ebédeltünk. Kagylós spagettit ettem, előtte ittam egy proseccot, hozzá meg egy pohár fehérbort.

Folytatás a Húsosfazékon >>>