Sonkás tojásrántottával töltött tészta/Ravioli alla „carbonara”Az Essencia-béli tésztakurzus legizgalmasabb fogása olyan ínyencségekkel, mint pl. habzsákból töltött darált rántotta. Az Essencia Főzőiskola receptje.

Hozzávalók 2 adaghoz:
250 g alaptészta
2 db tojás
50 g pancetta
szerecsendió
só, fekete bors
100 g parmezán
250 ml tejszín
petrezselyem1.    Az apróra vágott pancettát ropogósra sütöm, lecsöpögtetem és félrerakom. A felvert tojásokat ízesítjük sóval, borssal és parmezánnal és szilárd rántottát készítünk belőle. Villával jól áttörjük (lehet passzírozni is) hozzákeverjük a pancettát.
2.    A tésztát vékonyra kinyújtjuk, a felére kis kupacokat halmozunk. Vizet permetezünk a kinyújtott és félig betöltött  alapra, a tészta üres felét ráhajtjuk a töltelékes felére. Óvatosan elegyengetjük a tésztát ügyelve arra, hogy légmentesen lezárjuk a raviolikat.
3.    Kiszúróval kiszaggatjuk a kis köröket, az illesztéseket ellenőrizzük és szükség esetén javítjuk. Forrásban lévő, sós, bő vízben főzzük ki a tésztát, ennek időtartama mérettől függően lehet akár 4-6 perc is.
4.    A tejszínt a reszelt parmezánnal és pici szerecsendióval serpenyőben sűrűbb állagúra forraljuk. A mártásban átforgatjuk a kifőzött tésztákat és melegen tálalom tetejét frissen vágott petrezselyemmel meghintem.