Corzetti alla salsa di noci

nocci.jpg

Van élet a pesto genovesén túl, mindjárt ott van pl. a salsa di noci, ami szintén ligúriai specialitás. Dió, parmezán, esetenként tejbe áztatott kenyérdarabok, majoranna, esetleg bazsalikom és persze olívaolaj kell hozzá, ki hogy készíti. Alapesetben pansottival kínálják, ami egy ligúr batyutészta, háromszög alakú ravioli gyakorlatilag.
A tésztaboltban azonban a corzetti volt a legfurább alakú ligúr pasta, ezért azt hoztam haza, és az üveges nocci szósz alá is az került. A corzetti nagyon kellemes kis ruganyos lapocska megfőve, a noci engem túlságosan is emlékeztet a dióstészta ízére, ezt sok fokhagymával igyekeztünk elnyomni. De még így sem igazán karakteres cucc, persze lehet hogy nem a legjobbat vásároltam.

Másrészt otthon is simán elkészíthető – recept itt >>>

Corzetti alla salsa di nocci

 

Van élet a pesto genovesén túl, mindjárt ott van pl. a salsa di nocci, ami szintén ligúriai specialitás. Dió, parmezán, esetenként tejbe áztatott kenyérdarabok, majoranna, esetleg bazsalikom és persze olívaolaj kell hozzá, ki hogy készíti. Alapesetben pansottival kínálják, ami egy ligúr batyutészta, háromszög alakú ravioli gyakorlatilag.

A tésztaboltban azonban a corzetti volt a legfurább alakú ligúr pasta, ezért azt hoztam haza, és az üveges nocci szósz alá is az került. A corzetti nagyon kellemes kis ruganyos lapocska megfőve, a nocci engem túlságosan is emlékeztet a dióstészta ízére, ezt sok fokhagymával igyekeztünk elnyomni. De még így sem igazán karakteres cucc, persze lehet hogy nem a legjobbat vásároltam.

Másrészt otthon is simán elkészíthető – recept itt

http://renidani.blogspot.hu/2012/01/dios-teszta-azaz-pasta-alla-salsa-di.html