Aglio e Olio hideg paradicsommal és fetával

 

konkasszé.jpg

Az olajos-fokhagymás a legjobb improvizatív alap, az a’la Tonycaviar ennek egy bevett variációja, és most erre próbáltam rá a siófoki piacon beszerzett szabadföldi paradicsomot, melynek különös ismertetőjele, hogy egy csomó példánynak komikus kis orrocskája van, és van íze is.


A 2Spaghiban kóstoltak megihlettek és én is igyekeztem egy kicsit megpörkölni a fokhagymát, miközben érzésre – jó ritmusban – adtam hozzá a kevesebb hőkezelést igénylő alapanyagokat. A már karamellizálódó fokhagymadarabokra kb 2 percnyi sütési időre rászórtam a kis szilánkokra vágott citromhéjat, aztán egy szűk percre a chilivagdalékot, majd kb. 15 másodpercre az apróra vágott petrezselymet. Ebbe beleszedem az al dentére főtt spagettit, és összeforgatom az olajjal.  

Még reggeli után meghámoztam 5 közepes paradicsomot, kis kockákra vágtam és némi apróra vágott bazsalikom és olívaolaj társaságában a hűtőbe tettem. A tepsiben összeforgatott tésztára kockacukor méretű kockákra vágott fetasajtot szórok, majd rá a hideg paradicsom-konkasszét és tálalom.

Jóféle nyári étel, igyunk mellé fröccsöt.