Új versenyzőnk, Funky Lou vendégposztja!
... az aglio e olio és a pomodoro e basilico tipusú 15 perces tésztaételek üdítő alternatívája, a dió és a tészta összetevők azonban senkit ne tévesszenek meg, ez az étel sós ízvilágú, 2 "titka" pedig a dió illetve a főzővíz: előbbit mindenképp természetes formájában alkalmazzuk, meg se forduljon a fejünkben előre gyártott, cukros "diópótló dióízű őrlemény" féle termékekkel helyettesíteni, utóbbi pedig kiváló állagot illetve ízt ad a ricottás-diós szósznak, anélkül hogy tejszínt használnánk a "krémesítéséhez"
amíg a tészta főtt, a diót egy pohár segítségével durvára törtem, majd vajon 2-3 percig pirítottam
a ricottát hozzákevertem és a tészta főzőlevével lazítottam, sóztam-borsoztam
a tésztával összekevertem, olívaolajjal csinosan meglocsoltam