Tésztadiéta interaktív okosvillával

hapi01.jpg

Karcsúságra törekvő tésztarajongók kedvencévé is válhat a Hapilabs új fejlesztése, a Hapifork, melyet a január 10-én zárult CES-en (Fogyasztói Elektronikus Eszközök Vására) mutattak be Los Angelesben. A villa méri, hogy egy percen belül hányszor jutott falat a szánkba, a teljes étkezés hosszát, valamint a két villahasználat (fork serving) között eltelt időt, és vibrál, ha túl gyorsan eszünk. Eredményeinket pedig már étkezés közben követhetjük a Hapiforkkal kommunikáló mobilunkon vagy laptopon.

Egyél lassan – fogyj – élj boldogan: így ajánlja a Hapilabs legújabb termékét, a Hapiforkot>>. A lassú evés hozzásegít az ideális testsúly eléréséhez, így közvetve a túlsúly miatt kialakuló betegségek megakadályozásához. A jól megrágott falatokkal kíméljük az emésztőrendszert, és minél lassabban eszünk, annál jobban érezzük, mikor kell abbahagyni. Indiai felfogás szerint a hosszú, egészséges élet egyik záloga, hogy étkezéseinket a 3/4-énél fejezzük be – amikor még egy csöppet éhesek vagyunk –, mivel a telítettség érzését a táplálkozást követően csak 20 perc múlva bocsájtja ki az agy. Ezen alapult a 18. század egyik legnépszerűbb diétája, mely szerint bármit lehetett enni, csak minden falatot pontosan 32-szer meg kellett rágni. Így (plusz a fűzővel) érték el a kor hölgyei csodás, maximum 63 cm-es derekukat. A Hapilabs azt is hangsúlyozza, hogy a Hapifork segítségével kialakuló lassabb étkezéssel elkerülhető a reflux, és csökken emésztéskor a hasi műtétek miatt meglazult szövetekre gyakorolt teher. A Hapiforkot hivatalosan 2013 februárjában dobják piacra banánzöld, magenta, égkék, fehér és fekete színben, ára 99 dollár lesz. 

hapi02.jpg

Ha az ár bárkit is eltántorítana a vásárlástól, ajánljuk következő bejegyzésünket, melyben az egészséges tésztafogyasztás alapjait foglaljuk össze – klasszikus villával és kanállal a kézben.

Dizájn & porciókontroll: még több trendi konyhai eszköz tésztához>>