Gyerekek kedvence - a tarhonyás hús

Pláne, ahogyan a nagypapa csinálja... Persze amit a nagypapa csinál az alapból finom (mert nagypapa igazi mágus a konyhában, a pitéiről ódákat zengenénk, ha ez nem egy sütis blog lenne...), de a tarhonyás húsa kifejezetten nagy sláger.

cím_2.jpg

A mai posztban inkább a képek beszélnek majd helyettem, de ez nem is baj, hiszen a tarhonyás hús amilyen finom, olyan egyszerű.

Nagypapa először elkészít egy finom, lehetőleg minél szaftosabb, szinte lecsós pörköltet. Ennek elkészítését mindenkinek saját ízlésére bízom.

pörkölt.jpg

Aztán a lényeg, hogy a tarhonyát főzés előtt jól megfuttassuk olajon, folyamatosan kevergetni kell, hogy oda ne kapjon.

1_1.jpg

Amikor megpirult, öntsünk rá vizet, és tegyünk bele ételízesítőt. Időbe telik, amíg megfő, ha igazán puhára szeretnénk.

2_1.jpg

3_1.jpg

Ha elkészült keverjük össze a pörkölttel, és már mehet is az éhenkórász unokák elé egy kis savanyúsággal. Ezt a szaftos és ízletes tarhonyás husit senki ne tévessze össze az iskolai menza száraz fogásával.