Így ettünk mi – Forest Hills Golf & Country Club

Egy nagyon kellemes hétvégét töltöttünk el Zirc-Szarvaskúton a Forest Hills Golf & Country Club-ban, még igencsak szezon előtt voltunk. Éppen egy héttel az igen csak zimankósra sikeredett március 15.-ei hosszú hétvége előtt.

cím_6.jpg

Pedig a környéken minden nyitást erre a hétvégére időzítettek, a golfpályától kezdve az arborétumon át a muzeális könyvtárig. Hát, ez, sajnos, aligha lett teljes siker...

Mindenesetre az előtte levő hétvégén még kellemes, ha nem is verőfényes idő volt, mint említettem olyannyira szezon előtt, hogy alig volt vendég a szállodában, így a konyha is szinte csak nekünk főzött vacsorára.

Spenótos-paradicsomos papardelle

Egyik nap a választási lehetőségek között a spenótos-paradicsomos papardelle is szerepelt. Mióta kinőttem a gyerekkort, nekem minden jöhet, ami spenótos, főleg, amióta itthon is divat, hogy a spenótot nem csak krémnek, vagyis fokhagymás-tejszínes főzeléknek lehet fogyasztani, hanem bizony levelesen is.

Kiszolgálás

Egy szavunk nem lehetett, persze miután nem volt tömeg, így nem volt nehéz dolga a személyzetnek. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy nem lépték át az udvarias, házias jelenlét és a zavaró bizalmaskodás közti határt, így maradéktalanul élvezhettük a kikapcsolódást.

A tészta

Bár nem látszik (talán majd ha egyszer videós kritikát csinálunk...), itt egy csöppet összeráncoljuk a homlokunk, lévén a tészta a mi ízlésünknek kicsit túlfőtt. Jobban ízlett volna, ha al dente – ízre így sem volt rossz, csak hát...

Feltét

Az igencsak mutatós papardelle a maga egyszerűségében volt nagyszerű – kis spenót, mini paradicsom, kellemes méretű és finom parmezánok... ennél több nem is nagyon kell. Az ízek harmóniája pazar volt, az arányok jól eltaláltak, az állag nagyszerű.

cikk.jpg

Végítélet: 2 csillag

Őszintén szólva elég sokat töprengtünk azon, hány csillagot is ért meg ez a tészta. Végül a tészta miatt maradtunk a kettőnél, és azért, mert ha már egyszer ott az étlapon, akkor legyen tökéletes. Ez nem volt az, ami azért kár, mert minden más igen. De hát ez egy tésztablog.

(Értékelésünk spártaian egyszerű, nem dobálózunk tucatnyi csillaggal, megelégszünk hárommal, mert egyszerűek vagyunk, mint egy igazán jó tészta.
Csillag nélkül: Ha fizetnek se!
1 csillag: elmegy, sok szódával
2 csillag: megfelelő
3 csillag: frenetikus)

süti beállítások módosítása