A világ leggyorsabb tésztája…

spag_goatch.jpg

…ami egyben az egyik legfinomabb is, köszönhetően a szó szerint 1 perces tésztaszósznak, eredeti Chiappa-stílusban. Aki szereti a kecskesajtot és a rukkolát, imádni fogja ezt a friss, trendi kompozíciót!

Hozzávalók:

1 zacskó spagettitészta
1 zacskó fenyőmag
1 nagyobb kocka sótlan vaj
30 dkg kecskesajt
1 zacskó rukkola, megmosva, lecsepegtetve
Frissen őrölt só, lehetőleg tengeri
Frissen őrölt borskeverék: olyat javaslunk, amiben nemcsak fekete, hanem pirosbors is van

Elkészítés:

1. Tegyük fel a tésztát forró, sós vízbe főni (ha van rá lehetőségünk, használjunk olyan főzőtálakat, mint a lányok: ideálisak tésztaételekhez, szószokhoz)
2. Egy főzőtálat forrósítsunk fel, szórjuk bele a fenyőmagot, majd tegyük bele a kocka vajat és kevergetve pirítsuk.
3. Morzsoljuk bele a kecskesajt 3/4-ét.
4. Merjünk bele kb. 1 merőkanálnyit a tészta keményítőben gazdag főzővizéből, kevergessük folyamatosan, amíg szósszá nem alakul a dolog.
5. A tésztát közben kóstoljuk, amikor „al dente” (átfőtt, de rugalmas és leválik a fogról), rögtön szedjük át a szószba, keverjük jól össze.
6. Sózzuk, borsozzuk (a sóval vigyázzunk, mert a tészta főzővize és a kecskesajt is sós)
7. A karakteres ízű rukkolát az utolsó pillanatban tegyük bele, keverjük össze és már tálalhatunk is.
8. Tésztacsipesszel szedjük mélytányérba, morzsoljuk rá a maradék kecskesajtot, locsoljuk meg rozmaringos olívaolajjal (vagy extra szűz olívaolajjal) és avanti, essünk neki!