Tésztás szakácskönyvek mindenkinek

cookbooks.jpg

Ínyenc, egészséges, virtuóz, trendi, dietetikus: nem zárják ki egymást, sőt.

Michel Roux „3 csillagos” tésztás könyve

michael roux02.jpg

Michel Roux neve fogalom, és nem csupán a „pastry chef-ek” (tésztaséfek) körében. A most 72 éves gasztrofenomén nevéhez fűződik a testvérével, Albert Roux-val közösen nyitott két legendás londoni étterem, a Le Gavroche, mely az első 3 Michelin-csillagos étterem volt Angliában, és a Waterside Inn, mely az első Franciaországon kívüli étterem, aminek 25 éven keresztül sikerült megtartania a 3 Michelin-csillagot. A most már főleg könyvírással foglalkozó, gasztroműsorokban kitüntetett vendégként fel-feltűnő Michel Roux tésztaséfként kezdte, több évtizedes tudását és – úgy tűnik – töretlen lelkesedését, kreativitását pedig 2011-ben kiadott könyvébe gyúrta bele…

 

Frank Júlia: „A legfinomabb – Főtt tészták” (100 recept)

a-legfinomabb-fott-tesztak.jpg

Frank Júlia, szintén 2011-ben megjelent könyvében a tőle megszokott eleganciával és tapasztalattal nyúl a tésztához, valamint azzal az érzékenységgel, ami hosszú pályafutását mindig is jellemezte: hogy érti, érzi a hazai piacot. Frank Júlia úttörő főzési technikákból, konyhai fogásokból soha nem csinált nagy ügyet, pl. a lassú, zsírmentes párolást, egyfajta „slow cooking-ot” ő teljes természetességgel művelte már akkor, amikor ez itthon – legalábbis mint főzési trend – szinte ismeretlen volt...

 

Tészták – Ellenállhatatlan finomságok lépésről lépésre

tesztak___ellenallhatatlan_finomsagok_lepesrol_lepesre.jpg

Nekünk szimpatikus ez a könyv: autentikus, sokszor történelmi múltra visszatekintő tésztaételek gyűjteménye, melyet ajánlottunk már kiemelt alkalmakra, „randivacsorákra” is, a siker egyik zálogaként. Randitészták, főzős randik>>

 

Tanja Dusy: Tésztadiéta

tesztadieta02.jpg

A legélvezetesebb módja a kilók leolvasztásának, ha kedvencünkkel diétázunk, ebben segít a könyv. Közben megtanuljuk tartani a porciókontrollt: ha moderált mennyiségű, minőségi (vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag) tésztát megfelelően párosítunk zöldségekkel és fehérjével, az életmódváltás tényleg örömteli élménnyé válik, hosszú távon.

Húshagyó napok tésztadiétával>>

 

Tészták – Nova szakácskönyvek

Tészták_Nova.JPG

Végül egy hazai klasszikus: az Officina Nova kiadó által 1992-ben megjelentetett könyv még mindig jó helyen van a konyhapolcon, annak ellenére, hogy már csak antikváriumban vagy a Bookline-on lehet megrendelni.