Tonhalas tésztavariációk

Nemrég készítettem hirtelen felindulásból újfent egy tonhalas tésztát, egy kis rozmaringgal és aszalt paradicsommal megbolondítva, csak hogy ne legyen unalmas. Erre találtam egy hasonló hangolású receptet, amit úgy gondoltam megosztok veletek.

tonhalas_aszalt paradicsomos.jpg

Az általam elkészített tészta úgy állt össze, hogy egy fél fej hagymát, és egy gerezd fokhagymát (apróra vágva) megfuttattam olívaolajon, rátettem a tonhalkonzervet, saját olajával együtt. Majd hozzáraktam kukoricát, és mikor kicsit összerottyant, ráöntöttem kb. 1.5 dl tejfölt. Sóztam, borsoztam, szórtam rá egy kis rozmaringot, és feldaraboltam néhány aszalt paradicsomot és azt is beletettem, összeforraltam az egészet. Pennével ettük, de bármelyik másik tésztafajtával finom. (Az aszalt paradicsomot nem vittem túlzásba, mert nem a gyerekek kedvence, mégis adott az egésznek egy különleges, pikáns ízt.)

Lássuk a talált receptet, amihez a hagymán, tonhalon, aszalt paradicsomon és tésztán kívül kell még négy répa, egy csokor petrezselyem, olívabogyó és pirospaprika.

- Minden hozzávalót daraboljunk fel.
- Amíg a tészta vize felforr, illetve a tészta megfő, egy serpenyőben az olajon futtassuk meg a hagymát és dobjuk rá a sárgarépát, és pirítsuk kb. 5 percig.
- Aztán tegyük hozzá az aszalt paradicsomot, tegyük takarékra, fedjük le, és addig pároljuk, amíg a répa és a hagyma meg nem puhul. Ez körülbelül még 5-8 percet vesz igénybe.
- Szórjuk meg paprikával, adjuk hozzá a feldarabolt olívabogyót, emeljük a hőfokot és tegyük bele a tonhalat is. Főzzük, amíg megfelelő puhaságú nem lesz.
- Végül sózzuk, borsozzuk és szórjuk rá a petrezselymet.
- Merjük a szószt az elkészült tésztára, ami szintén lehet penne, vagy fusilli is.