Garnélás tészta – akár két ünnep között

Könnyű, gyors tészta, van, ahol karácsonyi szokássá vált. Minden előre előkészíthető hozzá, mielőtt neki akarunk látni, csak annyit kell tenni, hogy felforraljuk a vizet, megfőzzük a tésztát és ennyi idő alatt kész is. Két vendégjárás között, ha egy kis ebédre vagy könnyebb vacsorára van szükség, illetve ha a sok gyomorpróbáló fogás után van egy pihenő napunk, és egy kicsit könnyebbet szeretnénk enni, akkor tökéletes választás. A tengeri herkentyű mégis különlegessé (de persze kicsit drágábbá is) teszi.

shrimpes tészta.jpg

Hozzávalók:

1 csomag hosszúmetélt vagy linguine
1 mérőedény darabolt édes, piros paprika
1 mérőedény darabolt zöld paprika
1/3 mérőedény apróra vágott vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
¼ teáskanál só
¼ teáskanál oregánó
1/8 teáskanál pirospaprika forgács
1/8 teáskanál bors
¼ mérőedény olívaolaj
Nagyjából 1 kg shrimp (apró garnélarák)
½ mérce parmezán, lereszelve

Elkészítés:

Először futtassuk meg a hagymát és a fokhagymát az olívaolajon, aztán tegyük rá a paprikákat, addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Fűszerezzük.

Adjuk hozzá a rákot, főzzük további 2-3 percig, illetve amíg át nem melegszik. Amint közben megfőtt a tészta, szűrjük le, és keverjük a rávalókhoz. Szórjuk meg sajttal.

Egy ekkora adag, akár nyolc embernek is elég, pláne ha kiegészítjük egy kis salátával és akár pirított fokhagymás kenyérrel.

(via)