Csirkemell olívabogyóval és tésztával

Nem vagyok egy komoly sportember. Bevallom, az életemből kimaradt a testmozgás. Körülbelül tíz éves koromtól kezdve a fiatal felnőtt koromig túlsúlyos voltam. Aztán jött az első nagy szerelem és bánat, és az egyetemi évek alatt közel negyven kilótól szabadultam meg. A három éven át tartó fogyókúra alatt hetente kétszer-háromszor is edzettem, majd ez elkopott az életemből. Mostanság kezdtem érezni ismét az igényt a fizikai terhelésre, főleg, hogy napi nyolc órában számítógép előtt ülő munkát végzek. De összeszedtem magam, és ismét belevágtam. Most már többedik alkalommal megyek újra.

csirkemell olívabogyóval és tésztával 1. kész - 1000.jpg

Fotó: KockacZukor

A változás igényli azt is, hogy a táplálkozásra is odafigyeljek. A fitt napok után egészségesre és zsírszegényre van szükségem. Nem kell a tésztát sem megvonni magunktól, de ha lehet, válasszuk a durumtésztát, ami könnyebben emészthető. Következzék egy jó kis recept, és nem csak vasárnapi ebédnek.

Olívabogyós csirkemell tészta körettel:

Hozzávalók:

45 dkg Gyermelyi masnitészta

500 g csirkemell

1 nagy vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 db kaliforniai paprika

25 dkg csiperkegomba

3 közepes paradicsom

1 dl száraz fehérbor

15 dkg olívabogyó

5 ek tejszín

3 ek olívaolaj

só, bors, petrezselyem

 

Elkészítés:

Olívaolajban megpirítjuk a csirkemellet egy serpenyőben. Ezután a hústól külön a hagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk, majd a gombát és paradicsomot is hozzáadjuk. Miután kicsit puhult a zöldség, egy tűzálló tálba rakjuk. Erre rátesszük a csirkemellet, és ráöntjük a felforralt bort is a tálba tesszük, majd további 10-20 percre visszatesszük a sütőbe. Ne felejts fűszerezni! Enyhén sós, olajos vízben pár perc alatt megfőzzük a masnitésztát is, és ezt tálaljuk a zöldséges csirke mellé köretként.

csirkemell olívabogyóval és tésztával 2. kész 1000.jpg

Fotó: KockacZukor

Ti sportoltok eleget? Szabad téren, vagy teremben? Mely testmozgás szerintetek a leghatékonyabb?

 

- KockacZukor -