Garnélarákos, pestós masni

Furcsa ez a tavaszi nap. Szürke az ég, mintha esni akarna, erőlködne, de valamiért csak nem jönnek ki a felhőkből a cseppek. Nincs hideg, az ablakok nyitva, egy-egy kis szellő néha táncol egyet a függönyökkel és a kagylós szélcsengőmmel. llyenkor elképzelem, ahogy a levegő illata sóssá válik, és az ablakon kinézve elém tárul a végtelen tenger.

Bár ebben a pillanatban nem fog menni az, hogy a tengerparti homokba fúrjam a lábujjaimat, azért ebédre varázsolhatok egy kis tenger gyümölcsét az asztalra.  Egy ideje állandó lakója a mélyhűtőmnek a garnélarák. Megunhatatlan és egészséges.

 

Garnélarákos-pesztós masni kész 2. 1000.jpeg

Fotó: KockacZukor

A garnéla amilyen kicsi, olyan sok benne az ásványi anyag. Bak a csillagjegyem, és ahogy az a csillagokban meg van írvva, a fogaimmal van a legtöbb egészségügyi problémám. No de a garnélarák, még erre is orvosság, hiszen a benne található kálcium jó a fogaknak és csontoknak. Az omega-3 zsírsavak nagyon jók a szívnek. A garnélarákban található szelén még a rákos sejtek szervezetben való kialakulását is megelőzi. A garnélarák E-vitamin tartalma ragyogást ad a bőrnek, a B-12 vitamin jó az artériáknak és vénáknak. Gazdag fehérjeforrás.  Ugye ezeket az információkat olvasva neked is kedvenceddé vált? ;-)

 

Hozzávalók:

500 g Gyermelyi Vita Pasta masnitészta

250 g garnélarák

60 g parmezán sajt

250 g rukkola

2 gerezd fokhagyma

50 g fenyőmag

5 ek olívaolaj

só és bors

 

Elkészítés:

A tésztát olajos, sós vízben al dente állagúra főzzük. A fenyőmagot olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk. A rukkolát, a fokhagymát, a fenyőmagot, a parmezánt, az olívaolajat, sót és borsot robotgépben összepépesítjük. Ezzel kész a pestó. A garnélarákot egy evőkanál olívaolajban 4-5 perc alatt átsütjük. Ezután a tésztát összekeverjük a pestóval, és hozzáforgatjuk a rákot is.

 

Garnélarákos-pesztós masni kész 1000.jpg
Fotó: KockacZukor

Kalóriatartalom:

100 g garnélarák: 71 kcal

100 g masnitészta: 349 kcal

100 g parmezán: 385 kcal

100 g rukkola: 25 kcal

100 g fenyőmag: 673 kcal

1 ek olívaolaj: 90 kcal

 

Adjatok tanácsot! A tészta főzése közben – annak ellenére, hogy olaj van a vízben, és néha meg is kavargatom – mindig leragad egy pár darab a lábos aljára.. nem szeretem felkapargatni.. Van olyan edény, amiben biztosan nem ragad le egy tészta darab sem?

 

- KockacZukor -