Trükkös paradicsomleves

Azért neveztem el trükkösnek ezt a levest, mert a gyerekek ugyan szeretik a paradicsomlevet, és a benne lévő tésztát is, sajnos a zöldségeket már nem szívesen eszik meg. Azért, hogy azok a zöld és narancssárga vitaminbombák is „bevándoroljanak” a gyerkőc szájába, célszerű azokat elrejteni az édes levesbe a sok állatfigurás tészta közé. :)

Egy falat a zöldséges és virslis levesből, aztán jöhet egy tészta állatkás falat. Újra egy répás falat, majd jöhetnek a tészta elefántok. Egy cukkinis-virslis falat, majd a tészta zsiráfok.. és így tovább. :) Az ebéd után anya – apa is és fia – lánya is elégedettek lesznek. :)

Trükkös paradicsomleves kész 2. - 1000.jpegFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

2 maroknyi Gyermelyi mesetészta

2-3 db közepes méretű répa

1 kisebb cukkini

3 rúd virsli

1 doboz paradicsompüré

1 ek cukor

1 ek Toscana fűszerkeverék (ez helyettesíthető oreganoval és bazsalikommal)

1 erőleveskocka

 

Elkészítés:

A tésztát olajos, sós vízben kifőzzük, és főzés után hideg vízzel leöblítjük. A megtisztított és karikákra vágott cukkinit és répát fél liter vízben elkezdjük főzni. A forrásban lévő vízhez hozzáadjuk a húsleves kockát, majd összekeverjük a paradicsompürével. Fűszerezzük, cukrozzuk, sózzuk az ételt, és hagyjuk az ízeket összefőni. Amennyiben nem elég sűrű a leves, akkor lehet habarást is hozzáadni. Ha már majdnem elkészült a leves, akkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit, majd a végén a mesetésztát is.

Trükkös paradicsomleves kész 1.-1000.jpegFotó: KockacZukor

 

 A Te gyereked esetén is kell néha ilyen rafinált trükköket alkalmazni étkezésnél? :)

 

 

- KockacZukor -