Padlizsános tészta

Imádom a töltött zöldségeket, akár hússal, akár sajttal, akár tojással vagy túróval vannak töltve. Különleges ötletnek tartottam tésztával tölteni a padlizsánt, így kipróbáltam. Tényleg elkészültem az étellel fél óra alatt, ami valljuk be, egy rohangálós napon, vagy este hazaérve nem elvetendő szempont. A padlizsán nem csak finom, de tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, segíti az emésztést, enyhíti az allergiás reakciókat, vagyis fogyaszd rendszeresen.

Padlizsános tészta 1. kész 1000.jpegFotó: KockacZukor

 

Hozzávalók:

200 g Gyermelyi szélesmetélt

2 db padlizsán

5-6 ek olívaolaj

1 vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

200 g joghurt

100 g ricotta

2 kk citromlé

bors

mediterrán ízesítésű vegeta

 

Elkészítés:

A két padlizsánt megmossuk. Az egyiket hosszában félbe vágjuk, és kanállal kiszedjük a belét. Egy tűzálló tálba kevés olajat teszünk, rátesszük a két fél padlizsánt, és előmelegített sütőbe tesszük kb. 20 percre. Közben a másik padlizsánt vékony szeletekre vágjuk, és a felszeletelt hagymával, illetve fokhagymával egy serpenyőben megpirítjuk. A serpenyő tartalmát aprító gépbe tesszük, hozzá adjuk a joghurtot, a fűszereket, illetve a citromlevet.

A tésztát megfőzzük, leszűrjük, majd a sütőből kivett padlizsánok közepére halmozunk belőle. Erre ráöntjük az aprító gépben lévő szószt, majd visszatesszük a sütőbe még 10 percre.

Tálalásnál ricottát teszünk a töltött padlizsánokra, illetve köré.

Jó étvágyat!   

Neked mennyi időd jut a főzésre hét közben?

 

- KockacZukor -