Látványtészták

Olyan tésztákat gyűjtöttünk össze, melyek maradandó vizuális élményt nyújtanak és a tésztán kívül max. 2 fő hozzávalót tartalmaznak. És olykor PVC-csővel készülnek.

beet pasta with creme fraiche and caviar.jpg

Nyitó képünkön: céklával színezett házitészta crème fraiche-el (friss tejszín, legközelebb a tejföl áll hozzá) és kaviárral. 

Még egyszerűbb interpretációja a bíborszínű tésztának: ravioli, bazsalikomos édesburgonyával töltve:

sweet potatoe and basil filling wrapped in vegan beetroot pasta_n.jpg(Így készítheted el a színes tésztakülönlegességet>>

És ha már a színeknél tartunk: vidítóan zöld, rukkolával és agar-agarral (algából nyert természetes zselésítő) készített spagetti, melyet Ferran Adrià és az El Bulli csapata kísérletezett ki. Csak ezt a két összetevőt tartalmazza, lisztet, tojást nem! A prototípus 2 m hosszú és egy PVC-cső segítségével jött a világra.

arugula-agar-spaghetti.jpg(A kép forrása>>)

Festői borsós linguine kissé földközelibb stílusban:

spring-pea-pasta.jpg

És méltó párja, a sárgarépakrémes masni:

carrot cream pasta.jpg

Valamint kettőjük metszete, a klasszikus Pasta Primavera (a tavasz tésztája), zsenge zöldségekből, grill csirkemell-csíkokkal (ez már nem klasszikus, de finom):

pasta primavera with brown butter and grilled chicken_n.jpg

Róma híres sajtos-borsos tésztája (tonnarelli cacio e pepe) posírozott tojással és spárgával: 

black pepper pasta with roasted asparagus, miso butter and poached egg.jpg(A recept útja Rómától New Yorkig>>)

A punk frizura a fekete szarvasgombás tésztának is jól áll (zellerrel, vermuttal):

perigord black truffle, egg pasta, celeriac, vermouth.jpg

De minden relatív, a dolgok néha a fejük tetejére állnak: fekete tintahal-spagetti friss, rózsaszín homárral:

lobster squid ink spaghetti_n.JPG

Egy másik, áthatóan pink élmény: japán angyalhaj-tészta kombu-kombu szósszal (hínárféle, főleg Hokkaido szigetén termesztik) és szárított ebivel (egy rákfajta): 

angel hair_kombu_dried ebi.JPG(A kép forrása>>

Még mindig a tengeren: homár-ravioli, nemes egyszerűséggel:

lobster-ravioli.jpg

És nem kevésbé vonzó szárazföldi párja, a rusztikus sütőtökös ravioli, zsályás vajjal (a receptet ld. itt>>):

butternut squash ravioli with sage browned butter.jpg(A kép forrása>>)

Raviolik hosszú sora: körtés-gorgonzolás, "nagymama-stílusban":

pear pecan ravioli in gorgonzola cream sauce.jpg

Dubai módra (extra drága, nagyjából megvalósíthatatlan, ámde csodaszép): 

pear and gorgonzola ravioli_dubai_n.jpg

Minimál, még mindig körtével és gorgonzolával: 

Pear_-Ravioli__Gorganzola__Mezze_Green.jpg

Végül kedvencünk, a szivárványszínű, cappuccino-habbal:

r06.jpg(A kép forrása>>)

Építő tésztadesign>>

Design, tészta, szénhidrát: mit, kinek, mikor, mennyit?>>