Krémes, fűszeres orsó

A tegnapi kellemes nyári nap után, amit a Balaton parton, és a kert diófája alatt - végre - valódi ejtőzéssel töltöttem, ma reggel dörgésre, és az ég sötétkék-szürke színére keltem. Mivel egész délelőtt csöpögött az eső, úgy döntöttem, visszajövök már ebéd után Budapestre. Sajnos az M7-en ért a „mintha dézsából öntötték volna” mennyiségű eső... vagyis a normál sebességhez képest, csak lassan vánszorgott a két, illetve három sávnyi sor. A Balatont elhagyva, ismét kisütött, és visszaállt az autópálya normál üteme.

Hazaértem, és éppen becsuktam magam mögött az ajtót, mire újra rákezdte. Hát üdvözöltem a kis konyhámat, és nekiálltam főzni. Krémeset, fűszereset...

krémes, fűszeres orsó kész 1000.jpgFotó: KockacZukor

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg Gyermelyi Vita Pasta orsó
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 tojás sárgája
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg natúr sajtkrém
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 bögrényi zsemlemorzsa
  • ½ tk rozmaring
  • ½ tk kakukkfű
  • olívaolaj
  • szerecsendió
  • só, bors

 

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Kevés olívaolajon elkezdjük pirítani a zsemlemorzsát, amihez közben hozzákeverjük a kakukkfüvet, a rozmaringot, 2 gerezd tört fokhagymát, és egy csipet sót. Miután a keverék aranybarnára pirult, azt félretesszük.

A mascarponét, a sajtkrémet, a 3 db tojássárgáját, a tejszínt, 3 gerezd tört fokhagymát, a parmezánt egy magas falú tálban turmixgéppel összedolgozzuk.

A krémhez hozzákeverjük a tésztát, majd tálba öntjük. Reszelünk rá szerecsendiót, majd rászórjuk a fűszeres zsemlemorzsát.

Csodálatosan krémes, ízes, különleges.

 

A tésztát inkább húsosan, zöldségesen vagy krémes öntettel készítitek?

 

- KockacZukor -