Sültpaprikás penne

Olyan régen láttam igazán jó filmet. Azok, amikre a mai napig emlékszem és a kedvenceim közé tartoznak, már több évesek. Tényleg nincsenek mostanában igazán maradandó alkotások vagy nekem kevesebb az időm, és emiatt nem tudok ezzel foglalkozni, keresgélni, utánanézni? Pedig itt az ősz, a pléd alá bújós, mézes teázós évszak, nem beszélve a télről, ami szintén hamar eljön.

Egy pimasz tányér illatos tészta és egy jó film. Most erre vágyom... ;-)

Sültpaprikás penne 1. kész 700.jpegFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 300 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  • 1 üveg piros sültpaprika ecetes lében
  • petrezselyem
  • 80 g kesudió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 60 g parmezán

Elkészítés:

A pennét kifőzzük. (Pennével készült ez a spenótos, csirkés, fetás tészta is: http://masteszta.blog.hu/2014/06/21/spenotos_csirkes_fetas_teszta) Egy darálógépbe tesszük a sültpaprikát, a fokhagymát, a petrezselymet, a kesudiót, 2 ek olívaolajat, és összeturmixoljuk. A pestót összekeverjük a tésztával, és sózzuk, borsozzuk. Parmezánnal tálaljuk.

Kalóriatartalom:

  • 100 g Gyermelyi Vita Pasta penne - 355 kcal
  • 100 g sültpaprika - 170 kcal
  • 100 g petrezselyem - 32 kcal
  • 100 g kesudió - 553 kcal
  • 100 g fokhagyma - 137 kcal
  • 1 ek olívaolaj - 90 kcal
  • 100 g parmezán - 392 kcal

 

Ajánljatok nekem az őszre és télre olyan filmeket, amik nyomot hagytak bennetek, és amit szívvel ajánlotok is. :-) Köszönöm!

 

- KockacZukor -