Csípős zöldségleves rizsszem tésztával

Néha kell az egyedüllét. Néha jó kicsit magunkra figyelni és meghallani, amit a belsőnk mond. Bár rohannak a percek és mindig van mit intézni és tenni, muszáj beiktatni néha a beszélgetést önmagunkkal. Erre számomra kiváló az az idő, amikor a konyhában foglalatoskodom. Egy kis zene mellett ellazulok, szinte meditatív állapotban tisztítok és darabolok, és ha már úgy érzem, végre elűztem a napi feszültséget, végiggondolom az engem foglalkoztató kérdést.

Persze van úgy, hogy a korgó gyomrom közbeszól, és huss elmélkedés... :) 

Csípős zöldségleves 1. kész 700.jpegFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 marék Gyermelyi rizsszemtészta
  • 200 g csirkemell
  • 2 db répa
  • 2 db karalábé
  • 1 db közepes krumpli
  • 2 db leveskocka
  • só, bors
  • chili por ízlés szerint

 

Elkészítés:

500 ml vizet forralunk. Ebbe beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet főni. Hozzáadjuk a leveskockákat is. A leves levét leszűrjük, a húst külön rakjuk, és hozzáadjuk a zöldségeket is. Miután a zöldségek megpuhultak, egy turmixgéppel összepépesítjük azokat. Hozzáadjuk a fűszereket, és ízlés szerint a chilit, illetve a csirkét. Az utolsó rottyanással a rizsszemtésztát is belefőzzük.

Ha olyan levest szeretnél főzni, amit a gyerkőc is megehet, akkor kattints ide: http://masteszta.blog.hu/2014/05/31/trukkos_paradicsomleves

Csípős zöldségleves 2. kész 700.jpegFotó: KockacZukor

Milyen gyakran eszel levest?

 

- KockacZukor -