Tésztával töltött gombafejek

Napok óta esik. Általában szeretem az eső kopogását hallgatni, a vizes föld illatát szagolni. Most azonban autóba kellett ülnöm. Amikor nem látok ki a kocsiból még úgy sem, hogy az orrom és szemüvegem a szélvédőre tapad, akkor éppen nem szeretem az esőt. Csigatempóban haladtak csak a sorok, komoly lelki megterhelés volt A pontból B-be eljutni, még a szokásos autóban kornyikálásom is elmaradt.

Pár órás vezetés után már korgott a gyomrom is. Nyűgös lettem. Az eső még mindig esett, de legalább megérkeztem B pontba, ahol a konyha melege, és egy tál illatos étel fogadott. :-)

Tésztával töltött gomba kalapok 1. kész 700.jpegFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          2 marék 8 tojásos Gyermelyi csigatészta
  •          4 db nagy csiperke gomba feje
  •          2 vastag szelet karaj
  •          1-1,5 dl tejszín
  •          1 dl fehérbor
  •          2 gerezd fokhagyma
  •          kakukkfű
  •          só, bors
  •          parmezán
  •          2 ek olívaolaj

 

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Olívaolajat hevítünk egy serpenyőben, amiben megpirítjuk az összezúzott fokhagymát, és az apró kockákra vágott karajt. Hozzáadjuk a kevéske bort, és hagyjuk rottyanni egyet. Beleöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a tésztát, összekeverjük, majd fűszerezzük.

A megtisztított gombafejeket egy teáskanál segítségével megtöltjük a tejszínes, húsos tésztával. Egy szilikonlappal fedett tepsibe sorakoztatjuk őket, kevés vizet öntünk köréjük, olívaolajjal finoman meglocsoljuk, és - egy darabig alufóliával lefedve, majd anélkül - előmelegített sütőben sütjük őket.

Tálaláskor parmezánnal hintjük meg.

Tésztával töltött gomba kalapok 2. kész 700.jpegFotó: KockacZukor

 

Extra gyors receptet itt is találsz még:

http://masteszta.blog.hu/2014/06/07/spagetti_omlett

 Te mivel töltenéd meg a gombát?

 

- KockacZukor -