Szezámmagos spagetti

Elmentem a város másik végébe piacozni készpénz nélkül. Tipikus én. Nagy lelkesen elindulok, de az jó párszor nem jut eszembe, hogy ne csak a kártyámon legyen pénz. A vöröshagyma kifizetése közben jöttem rá a problémára, és morogva léptem ki a piaci forgatagból, végiggondolva gyorsan, hogy mi van a hűtőmben, és mit tudok még az aprómból vásárolni. Tészta, tejszín - amivel már főztem lazacot is: http://masteszta.blog.hu/2014/06/14/lazac_a_tesztaban - és szezámmag, olívaolaj, tojás volt otthon, így már csak fűszernövényeket, citromot és sajtot kellett vennem.

Kis pénzből is nagyszerű ételt varázsoltam, készítsd el Te is!

Szezámmagos spagetti 1 kész 700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          50 dkg Gyermelyi Vita Pasta spagetti
  •          2 dl tejszín
  •          15 dkg tejföl
  •          3 tojás sárgája
  •          2 marék szezámmag
  •          1 fej vöröshagyma
  •          1 ek citromlé
  •          parmezán
  •          bazsalikom
  •          petrezselyem
  •          natúr vegeta
  •          olívaolaj
  •          só, bors

 

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Serpenyőben olívaolajat hevítünk, és az apróra kockázott vöröshagymát megdinszteljük. Felöntjük tejszínnel, és belekeverjük a tejfölt is. Hozzáadjuk ízlés szerinti mennyiségben a felaprított bazsalikomot és petrezselymet. A krémes masszához hozzáadjuk három tojás sárgáját, egy kevés citromlevet, a lereszelt parmezánt, vegetát, majd sózzuk, borsozzuk, és kevergetve rottyantunk egyet-kettőt rajta.

A krémhez keverjük a tésztát.

A szezámmagot egy másik serpenyőben megpirítjuk, majd a tejszínes tésztát gazdagon megszórjuk vele.

Szezámmagos spagetti 2 kész 700.jpgFotó: KockacZukor

 

Jó étvágyat! ;)

 

- KockacZukor -