Borban főtt gesztenyés, húsos tészta

Nagyon régen jártam Pécsen, pedig a szüleim 40 percre laknak a várostól. A legutóbbi meglátogatásuk alkalmával édesanyám kitalálta, hogy sétáljunk egyet Sopianae belvárosában, hiszen olyan gyönyörű az idő. A nap hét ágra sütött, közben egyszer-egyszer finoman szitált az eső, szivárvány született. Bár a város lakosai valószínűleg nem örülnek neki, én imádtam a street art-ot, a nyilvános parkolók falára festett remekműveket, az ötletes szökőkútjaikat, a művész kávézókat. A fotóim őszi hangulatához gesztenyét és leveleket gyűjtöttünk, nevettünk is anyával, mert olyan volt, mint amikor környezetórára készültem a házi feladattal.

A gesztenyéről pedig eszembe is jutott egy gesztenyés-húsos tészta recept, amit a napokban olvastam. Hát elkészítettem. :-)

Gesztenyés húsos 1. kész 700.jpegFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          250 g Gyermelyi óriáskagyló
  •          500 g darált marha
  •          1 nagy fej vöröshagyma
  •          200 g gesztenye
  •          3-4 gerezd fokhagyma
  •          1 pohár vörösbor
  •          200 g paradicsompüré
  •          petrezselyem
  •          rozmaring
  •          natúr vegeta
  •          só, bors
  •          olívaolaj

 

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, amiben megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd megpirítjuk a darált húst. Hozzáadjuk a kiolvasztott - durvára aprított - gesztenyét is. Miután a hús és a gesztenye is megpirult, beleöntjük a bort, majd ha a bor nagy része már elforrt, a paradicsompürét adjuk hozzá. Fűszerezzük fokhagymával, rozmaringgal, sóval, borssal, natúr vegetával.

Az óriáskagylókba egy kiskanállal beletöltjük a gesztenyés, húsos masszát, megszórjuk parmezánnal és petrezselyemmel.

Az óriáskagylót nem csak hússal tölthetjük:

http://masteszta.blog.hu/2014/04/26/spenottal_ricottaval_toltott_kagylok

Te mivel töltenéd meg az óriáskagyló tésztát?

 

- KockacZukor -