Koktélrákos gyors vacsi

A minap többen együtt főzőcskéztünk a mini konyhámban. Igencsak szuper szervezés mellett sikeresen abszolváltuk a feladatot. Egymás mellett csak ketten fértünk el, de egy-egy ember mindig cserélődött. Olyan jól megoldottuk az egymás mögötti bujkálást és a fejek feletti lábos, evőeszköz és hozzávalók cseréjét, hogy három fogást is sikerült megfőznünk, megsütnünk, és a jókedvünk sem hagyott alá a hely szűke miatt.

Persze, ha csak egyedül vagyok a konyhában, gyorsabban elkészülök. A következő étel ripsz-ropsz megvan, mégis csodás ízélményt nyújt.

Koktélrákos gyors vacsi kész 700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta spagetti
  • 250 g koktélrák
  • 2 ek fokhagymás fűszervaj
  • 2 db paradicsom
  • 0.75 dl száraz fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 marék petrezselyem
  • bors 

 

Elkészítés:

Főzzük ki a tésztát sós, forró vízben. Felforrósított serpenyőben olvasszuk meg a fűszervajat, majd pirítsuk meg rajta a koktélrákot. Öntsük fel a borral, és pároljuk még kb. 10 percig. Vágjuk fel a petrezselymet, és a paradicsommal együtt tegyük ezt is a serpenyőbe. Végezetül öntsük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd 5 perc elteltével vegyük le a tűzről. A szószt keverjük össze a tésztával.

Te is szereted a tenger gyümölcseit?

Ha lazaccal főznél, kattints ide:

http://masteszta.blog.hu/2014/06/14/lazac_a_tesztaban 

- KockacZukor -