Őszi tésztasaláta

A tésztasaláta nem csak nyári étel: http://masteszta.blog.hu/2014/08/20/nyari_tesztasalata. A vörös lencse, a cékla, a petrezselyem az október színeit mind felsorakoztatja az őszi salátában. Szerencsések vagyunk, és hálásak lehetünk a hosszú indián nyárért, amit a hónap elején még élvezhettünk. Most, hogy az órát átállítjuk, és a világ a szürke árnyalatait ölti magára, amikor nyirkos a levegő, inkább a meleg lakásban keressük a kikapcsolódási lehetőségeket. Főzz illatosat, finomat!

őszi tészta saláta 1.jpg 700.jpegFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          200 g Gyermelyi copfocska
  •          100 g vörös lencse
  •          1 vöröshagyma
  •          100 g cékla (üveges)
  •          100 g póréhagyma
  •          3 ek citromlé
  •          2 ek olívaolaj
  •          1 tk őrölt pirospaprika
  •          150 g füstölt hús
  •          1 csokor petrezselyem
  •         
  •          bors
  •          natúr vegeta

 

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük, és hagyjuk kihűlni. A vörös lencsét megfőzzük, leöntjük róla a vizet, és hagyjuk kihűlni. Kis kockákra vágjuk a vöröshagymát, karikákra a póréhagymát, csíkokra a céklát és a füstölt húst. A petrezselymet felaprítjuk. A tésztát és a vörös lencsét összeforgatjuk, és hozzáadjuk a hagymákat, a füstölt húst, a céklát is.  Ezután elkészítjük az öntetet. Az olívaolajhoz adjuk a citromlevet, sót, borsot és pirospaprikát és vegetát. Ráöntjük a tésztára, és összeforgatjuk az egészet.

őszi tészta saláta 2. kész 700.jpegFotó: KockacZukor

 

Jó étvágyat!

- KockacZukor -