Delizia – mindenből a legjobbat és még annál is többet

Budapesten, az I. kerületben dolgozom. Már munkaidőben azon járt a buksim, hogy hogyan tudnék néhány különlegességet beszerezni egy baráti vacsorához. Ezeket a hozzávalókat eddig a város másik végében vásároltam meg. Sehogy nem fért volna bele az időmbe, hogy olyan messze kiutazzak, de azt sem akartam elhinni, hogy nincs közelebb is egy delikátesz, ahova munka után egyenesen el is mehetnék. A kutakodásom eredménye az lett, hogy találtam egy helyet, az irodámtól nem is olyan messze... egy nem is akármilyen helyet. :-)

A Delizia Gourmet & More bemutatkozó sorai kifogástalan minőségű és minden káros, illetve mesterséges anyagtól mentes élelmiszereket ígérnek Európa legjobb biogazdálkodásaiból, nagy múltú manufaktúráiból.  Felcsigázott az információ, hogy a termékeik nagy része laktóz- és/ vagy gluténmentes, illetve, hogy a sok külföldi termék mellett magyar kézműves termékeket is árusítanak.

Nekem ennyi információ elég is volt ahhoz, hogy kíváncsi legyek erre a boltra, és gyorsan össze is írjam, mi mindenre van szükségem a vendégfogadáshoz.

A bolt küllemében letisztult és modern, tiszta, világos, ahova jó volt betérni. A húsos és sajtos pult mögött vidám személyzet csevegett, megkérdezték, hogy segíthetnek-e, de hagytak nyugodtan tanulmányozni a kínálatot. A termékek sokasága: olajok, ecetek, fűszerek, sajtok, bor különlegességek, húsáru, tészta, tartós élelmiszerek. Persze, hogy mindent végig kellett néznem. :-)

1_11.jpg

2_11.jpg

A bolt körbejárása közben, a csábító és ínycsiklandó élelmiszerek láttán már nagyokat nyeltem. Arra is van megoldása a Delizia-nak, ha nem tudod kivárni, amíg hazaérsz, és megkóstolod a finomságokat, amiket vettél. Helyben betérhetsz ugyanis a bolt melletti Gourmet bar-ba, ahol a hidegtálak mellett, meleg ételt is ehetsz, illetve elszürcsölhetsz egy frissítő smoothie-t vagy gyümölcslevet, kávét.

3_8.jpg

A kedvenc termékem, amit eddig még sehol nem láttam, a Bordeaux vörösboros kakas, és az Armagnacban flambírozott fürj. Nagyon bizarr, mégis hívogató üvegek voltak ezek, amik azt suttogták, hogy kóstolj meg! :D

4_6.jpg

Írhatnám azt, hogy a Delizia-ban található élelmiszerek ára borsosabb az átlag közértekben kapható termékeknél, de felesleges. Aki szereti, és használja is ezeket az élelmiszereket, az ezzel tisztában van, mégis egy gourmet egy fan, így nem fog, és nem is tud lemondani a különleges ízvilágról.

7_3.jpg

8_2.jpg

9_2.jpg

10_2.jpg

11_2.jpg

12_1.jpg

13_1.jpg

14_1.jpg

15_1.jpg

20_1.jpg

21_1.jpg

Én elégedett és lelkes vagyok, hogy rátaláltam erre a helyre is! Természetesen nem távozhattam üres kézzel! :)

5_4.jpg

 

- KockacZukor -

 

Delizia Gourmet & More:

http://www.deliziagourmet.hu/hu/filozofiank

https://www.facebook.com/DeliziaGourmet

Hegyvidék Bevásárlóközpont

1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11-12.

Nyitva tartás:

H-P: 8-20h

SZ: 9-20h

V: 9-16h