Zöldbabos tészta

A gombát úgy szeretem a legjobban, ha forró serpenyőben, vajon – sőt, fokhagymás fűszervajon – pirítva készül. Kíváncsi voltam arra, hogy a vaj és a zöldbab házasításából is ilyen mennyei ízek alakulnak-e ki. Amilyen kevés a következő tésztaétel hozzávalóinak száma, olyan finom lett a végeredmény. Próbáld ki Te is! :-)

Zöldbabos penne 2 kész 700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  •          200 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  •          300 g fagyasztott zöldbab
  •          1 db vöröshagyma
  •          150 gr trappista
  •          2 dl tejszín
  •          1 ek fokhagymás fűszervaj
  •          só, bors
  •          natúr vegeta
  •          3 gerezd fokhagyma


Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A kis kockákra vágott hagymát, fokhagymát forró serpenyőben, vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot is, amit szintén megpirítunk a vajon. Hozzáadjuk a tejszínt is, és fűszerezzük.

A zöldbabos tejszínes mártásba belekeverjük a tésztát, és tálalásnál gazdagon megszórjuk reszelt trappista sajttal.

Zöldbabos penne 1 kész 700.jpgFotó: KockacZukor

Kalóriatáblázat: 

  • 100 g Gyermelyi Vita Pasta penne – 355 kcal
  • 100 g zöldbab – 31 kcal
  • 100 g trappista sajt – 341 kcal
  • 1 dl tejszín (átlagos) – 302 kcal
  • 100 g vöröshagyma – 40 kcal 

 

Te a zöldbab mellé milyen fűszerezést szoktál választani? 

- KockacZukor -