Fahéjas, almás, túrós tészta

Emlékszem, hogy amikor én kicsi voltam, akkor telente szánkóztunk. Hóembert építettünk, ami napokig el sem olvadt. Emlékszem, hogy milyen jó volt a hógolyózás után belépni a meleg házba, ami illatos volt, mert a nagyanyám vagy anyukám sütött valami édeset. Miután levettük a sálat, sapkát, csizmát, rohantunk a hátsó konyhába, hogy meglessük, a finomság még a sütőben van-e, vagy már elkészült.

A következő recept egy túrós, fahéjas, almás édesség, ami melegen és hidegen is isteni, és nem csak az apróságoknak, hanem a nagyobbaknak is ízleni fog - kárpótlásul, amiért idén a hóember még várat magára...

turosalmas_spagetti_kesz_2_700.jpegFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  •          200 gr Gyermelyi durum spagetti
  •          1,5 dl tejföl
  •          250 g túró
  •          3 ek cukor
  •          2 csomag vaníliás cukor
  •          1 kk őrölt fahéj
  •          3 db reszelt alma 

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. 

A tejfölt, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt almát összekeverjük, majd az édes masszát összeforgatjuk a tésztával. 

Kivajazott sütőformába adagoljuk a tésztát, díszítjük alma szeletekkel, és 15-20 percen át sütjük.

Fahéjjal megszórva  - melegen vagy hidegen - tálaljuk.

turosalmas_spagetti_kesz_1_700.jpegFotó: KockacZukor

 

Szerintem az „Extra mini” receptek közül ez is tetszeni fog Neked:

http://masteszta.blog.hu/2014/05/27/citromszoszos_metelt

 

- KockacZukor -