Begőzölt tárgyak: Terry Border világa

Bevalljuk, egy hétel ezelőtt fogalmunk sem volt arról, ki Terry Border. De amikor begőzölt tárgyait megláttuk – köztük álmodozó, szenvedő vagy épp különböző krízisekkel küzdő ételeket és alapanyagokat – tudtuk, pontosan erre van szükségünk egy jó kis abszurd szilveszter-előestéhez.

bo9.jpeg

Terry Borderhez jópár klikkel jutottunk el, tekintve, hogy a source-weboldalon még el is írták a nevét, „Terry Brother-re”. Így kissé meglepődtünk, amikor egy szinte falfehér bőrű, vörös szakállas, fekete keretes szemüveges fickó mosolygott ránk bézs kalapjának karimája alól. Mindegy, örülünk, hogy megtaláltuk az önmagára talált indianapolisi fotóst, aki a helyi fotós főiskolán végzett és saját bevallása szerint unalomból vagy lustaságból évekig fotózta a „legboringabb shit-et”. Ezalatt olyan dolgokat képzeljünk el, mint az új indianapolisi Nike-outlet katalógusának elkészítése, a helyi Chili’s promója, esetleg pár turisztikai naptár Indianapolis szépségeiről.

Aztán 2006-ban jött a „Bent Objects” (Hajlított Tárgyak) nevezetű projekt és Terry kilőtt az űrbe. A dolog úgy kezdődött, hogy Terry elkezdett játszani: drótokat vezetett répába, zsemlébe, virslibe, kiwibe, sült krumpliba, majd beállította őket különböző élethelyzetekbe. Aztán lefotózta és feltette a netre – az  emberek meg imádták, ki tudja, miért. Talán saját esendőségünket, abszurditásunkat látjuk a pózoló virlsikben, és ez – végre! – rendkívül szórakoztató.

Lényeg a lényeg, íme pár remekmű Terry Border munkásságából, aki most már kizárólag a bedrótozott dolgoknak él - nem mondjuk, hogy tárgyak, mivel ezen a kertben boldogan hintázó tollaslabda vagy a szerelmes virsli már rég túl van. A Bent Objects szuperszónikus szárnyalásáról pedig csak annyit, hogy Terry viszont már 2 könyvön és több drótos virslis naptáron van túl, tele van megrendelésekkel a legnagyobb amerikai kiadóktól, jelenleg épp egy gyerekkönyvön dolgozik és immár olyan cégek rendelnek tőle hajlított tárgyas hirdetéseket, mint a Nextel (Nextel Motorola), és a new york-i Oxo Design .

Mi mást kívánhatnánk Olvasóinknak az új évre, mint hogy mindenki találja meg „élete virslijét” (nem, nem úgy értjük, átvitt értelemben), legyen szabad, mint a hintázó tollaslabda (ld. lent) és tudjon nevetni, elsőként talán saját magán. Mert bár igen komoly dolgok zajlanak velünk és körülöttünk, néha kész röhejek vagyunk, nem?

(Nyitó képünkön: Őt válaszd!)

bo5.jpeg

Vonatra várva

bo6.jpeg

Amerikai álom 

bo3.jpeg

Gyia!

bo4.jpeg

Most aztán...

bo11.jpeg

Vége!

bo12.jpeg

Váltás

bo14.jpeg

Sorozatgyilkosság

bo8.jpeg

Tragédia

 bo10.jpeg

Egy jégkocka álmai

 bo15.jpeg

Készülődés a strandra

bent_objects2.jpeg

Szerelem

 bent_objects1.jpeg

Szabadság

(Forrás & copyright © Terry Border, terryborder.com)

Még több látvány a tányérban>>

A megfejthetetlen, örök inspiráció>>

Építő tésztadesign>>