Sült tésztafészek töltött tojással

Szilveszterkor nem ehetünk halat, mert az elúszik a szerencsénkkel. Baromfit sem ehetünk, mert az kikaparja a szerencsét. De szerencsére tésztát ehetünk, akár ünnepi ruhába öltöztetve. :-)

sult_tesztafeszkek_2_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  •          250 g Gyermelyi Vita Pasta spagetti
  •          6 db tojás
  •          2 ek tejföl
  •          2 fej vöröshagyma
  •          2 gerezd fokhagyma
  •          1 csokor petrezselyem
  •          fűszerpaprika
  •          1 db zsemle
  •          zsemlemorzsa
  •           fél üveg olajban kapható aszalt paradicsom
  •          olívaolaj
  •         

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A kockákra vágott vöröshagymát olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt aszalt paradicsomot is. A tésztát óvatosan megforgatjuk a hagymás, paradicsomos olajban.

Egy tűzálló tálba a tésztából hat fészket készítünk.

A serpenyőben ismét hagymát pirítunk, és megfuttatjuk rajta a felaprított petrezselymet is. A tüzet elzárjuk, a hagymához és petrezselyemhez fűszerpaprikát keverünk.

Közben megfőzzük a tojásokat, majd megpucoljuk, és kettévágjuk őket. A tojások sárgáját összekeverjük a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlével, valamint a hagymás-paprikás-petrezselymes szósszal. Adjunk hozzá annyi tejfölt, amitől a massza kenhetővé válik. Sózzuk.

A masszát a félbevágott tojásokba tesszük, a tojásokat a tésztafészkekre rakjuk, majd az egészet megszórjuk zsemlemorzsával, és addig pirítjuk 180 fokos sütőben, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

sult_tesztafeszkek_1_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

 

Lazacos, ünnepi receptet itt is találsz:

http://masteszta.blog.hu/2014/06/14/lazac_a_tesztaban

 

Boldog új évet kívánok!

 

- KockacZukor -