Gombapaprikás szarvacskával

Laska gombát pirítottam fokhagymás fűszervajon. A hét éves Csonginak nem nagyon jött be, de apukája fülig érő szájjal falta az ízletes ételt. A kicsi közölte, hogy ő csak a sampion gombát szereti, de azt nagyon. Ezt az információt elraktározva vásároltam egy adagot belőle, és legközelebb gombapaprikást készítettem. Bár a kis Herceg nem nagy evő, és néha könyörögni kell neki, hogy egyen, azért az ebéddel elégedett volt. ;-)     

gombapaprikas_1_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  •          500 g Gyermelyi  4 tojásos szarvacska
  •          fél tk őrölt kömény
  •          olívaolaj
  •          1 vöröshagyma
  •          400 g gomba
  •          1 db kaliforniai paprika
  •          2 dl paradicsomlé
  •          3-4 tk édes őrölt paprika
  •          2 db tyúkhúsleves kocka
  •          tejföl
  •          petrezselyem

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, amihez hozzákeverjük a köményt és a felkockázott kaliforniai paprikát, majd az őrölt paprikát, illetve a gombát is. Sózzuk, borsozzuk. Adjunk hozzá vizet ízlés szerint, és tegyük bele a két leveskockát. Ha a víz felforrt, adjuk hozzá a paradicsomlevet is. Hagyjuk  összeforrni az ízeket.

Tálaláskor a tésztára gombapaprikást, arra tejfölt és petrezselymet rakunk.

gombapaprikas_2_kesz_700.jpg

Fotó: KockacZukor

 

Ha további magyaros ízeket keresel, akkor kattints ide:

http://masteszta.blog.hu/2014/06/17/kockateszta_csirkemajmartassal

 

- KockacZukor -