Trópusi tepsis cékla DiVitával

Pazar finomság, ami elképesztően sokoldalú is: kreatívan variálható hétköznapokon, hétvégén, ünnepeken, tésztával, tészta nélkül.

pine-beet.jpg

Hozzávalók:

- 4 fej cékla

- 1 vöröshagyma

- 1 kisebb ananász (friss)

- 1-2 marék aszalt szilva

- Ugyanennyi mazsola és aszalt vörösáfonya

- Száraz fehérbor

Elkészítés:

1. A céklákat mossuk meg, kevés vízben, félig lefedve kissé főzzük elő (az előfőzés akár el is hagyható, viszont ezzel arányosan nő a sütési idő).

2. Amikor langyosra hűltek, hámozzuk meg, vágjuk kisebb kockákra. 1 pici csipet sót oszlassunk el rajtuk.

3. Tisztítsuk meg a vöröshagymát, vágjuk nagyobb darabokra.

4. Tisztítsuk meg az ananászt, vágjuk akkora kockákra, mint a céklát.

5. Egy sütőtálba borítsunk bele mindent, tegyük hozzá az aszalt szilvát, áfonyát, mazsolát. A vöröshagyma-gerezdeket úgy helyezzük el, hogy könnyen ki tudjuk venni.

6. Öntsük fel száraz fehérborral és előmelegített sütőben, lefdeve pároljuk készre. Csodafinom lesz!

Mihez?

- Ünnepi alkalmakkor készíthetjük csirke- vagy pulykamellel: a melleket enyhén sózzuk, vagdaljuk be, a vágásokba helyezzünk fokhagymagerezdeket, majd szorosan tekerjük körbe 1-1 bacon-nel. Így helyezzük a sütőtálba a fentiek mellé és süssük össze együtt.

- DiVita-tésztával: 10 dkg DiVitában kb. annyi fehérje van, mint a csirkemellben, és annyi rost, mint egy finom, rostdús gyümölcsben. A párolás utolsó negyed órájában tegyük a céklás-gyümölcsös kompozícióba, hogy együtt süljenek-főjenek készre. Ügyeljünk arra, hogy elég folyadék legyen a sütőtálban: ha szükséges, pótoljuk a bort és egy kis vizet is tehetünk hozzá. Amikor kész, mozzarellát, rikottát vagy más, édesebb sajtot reszelhetünk rá és durvára tört dióval/mandulával megszórva tálalhatjuk.

Görög cékla fetával, zöldfűszerekkel és némi bölcsességgel>>

Kárpátaljai cékla az izmokért és a jó hangulatért>>

Ananászos lilakáposzta gyümölcsöntettel>>