Fetás, húsos lasagne

Mit eszik meg egy 7 éves fiúcska? (Én készen kaptam egyet. :-) ) A zöld helyett pirosat, a kerek helyett hosszúkásat, a sós helyett édeset, a leves helyett főzeléket, a sajt helyett húst, a paprika helyett paradicsomot, a barack helyett szilvát kért... így nem kevés türelemre volt szükségem. :-)

Végül a lasagne nyerő ötlet volt. Falta, ahogy mi, nagyok is. :D

fetas_lasagne_1_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  •          16 db Gyermelyi lasagne
  •          4 vöröshagyma
  •          4 gerezd fokhagyma
  •          4 ek sűrített paradicsom
  •          3 ek olívaolaj
  •          2 doboz darabolt paradicsom konzerv
  •          300 g koktélparadicsom
  •          800 g darált pulykahús
  •          400 g feta sajt
  •          250 g mozzarella
  •          só, bors, chili, kevés cukor

Elkészítés:

A hagymát és fokhagymát kockákra vágjuk. A felét félretesszük, a másik felét pedig 1 ek olívaolajon megpároljuk. Hozzáadunk 2 ek sűrített paradicsomot, és a darabolt paradicsomot. Az egészet felforraljuk. A szószhoz hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomokat, és egy újabbat rottyantunk rajta. Sóval, borssal, cukorral, chilivel ízesítjük.

Egy másik serpenyőben a maradék olívaolajon megpirítjuk a darált húst. Hozzáadjuk a félretett vöröshagymát és fokhagymát, amivel együtt újra pirítunk rajta. Sót, borsot adunk hozzá. Hozzáadjuk a megmaradt sűrített paradicsomot, majd 2 dl vizet. Pár percig főzzük.

A paradicsomszószból egy keveset a tűzálló tálba simítunk, ráteszünk 4 db lasagnelapot, arra a hús felét, és szósz harmadát, illetve rámorzsoljuk a feta felét is. Lefedjük 4 db tésztalappal. Ezt a rétegezést ismételjük. A tetejére ismét 4 tésztalap kerül, amire teszünk a paradicsomszószból. Rátesszük a mozzarellát is, és 180 fokos sütőbe küldjük 50-60 percre.

fetas_lasagne_2_kesz_700_eredeti.jpgFotó: KockacZukor