Tonhalas, kapribogyós penne

Születésnapom volt pár napja. Olyan étteremben ünnepeltünk, ahol a tenger gyümölcseiből falatozgathattam végtelenül... kipukkadásig. :D Ekkor jöttem rá, hogy milyen régen ettem halat, tonhalat, szardíniát, kagylót, rákot. Az is eszembe jutott, hogy lazac is van a mélyhűtőben, csak elő kéne venni. :-) Hét közben azonban nem volt időm kiszedni a halcsontokat a lazacból és leszedni a bőrét, így azt hétvégére hagytam. De egy gyors tonhalas tésztát tudtam készíteni. Vacsira mind elfogyott. :-)

tonhalas_1_kesz_700_1.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          500 g Gyermelyi durum penne
  •          2 konzerv tonhal
  •          olívaolaj
  •          3 gerezd fokhagyma
  •          kapribogyó ízlés szerint
  •          1 üveg zöld pesto
  •          citrom
  •         

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A tonhalat egy tálban villával összetörjük, hozzákeverjük a citromot, sót és kapribogyót.

A tésztát összeforgatjuk a zöld pestoval, az összezúzott fokhagymával majd a tonhalas keverékkel.

Gyorsabb tészta ételt nem is készíthetnénk, mégis különleges vacsora élményt nyújt!

tonhalas_2_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor 

- KockacZukor -